• Rookmelders in huurwoningen• Peuters & Zo• Gratis feestbussen met oudejaar• Voorkom schoorsteenbrand• Oproep aan de handelaars

 
Rookmelders in huurwoningen
Vanaf 1 januari 2013 moeten huurwoningen verplicht uitgerust worden met rookmelders. De regel was sinds 2009 ook al van toepassing op nieuwbouwwoningen en bij renovatie.
 
De gemeente Vorselaar verkoopt i.s.m. de provincie Antwerpen rookmelders. De optische rookmelders hebben een batterij met een levensduur van 10 jaar.
 
> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01
 
 
Peuters & Zo
Peuters tot 3 jaar kunnen samen met mama, papa, grootouders of babysit gaan spelen in het peuterspeelpunt Peuters & Zo. Twee begeleiders houden alles goed in de gaten en bezorgen de peuters een leuke voormiddag. Zij geven ook advies over opvoeden. Het is helemaal gratis, zonder afspraak en iedereen is welkom, elke donderdagvoormiddag  van 9u tot 12u in Kinderclub De Regenboog, Cardijnlaan 8.
 
> Info: eva.dries@vorselaar.be, 014 50 74 82
 
 
Gratis feestbussen met oudejaar
Ook dit jaar voorziet de gemeente Vorslaar gratis feestbustickets voor al haar inwoners. Met dit gratis feestbusticket kan u met alle bussen en trams van De Lijn rijden: op oudejaarsavond vanaf 18u en op nieuwjaarsdag.
 
Haal snel uw gratis ticket in één van deze verdeelpunten: het gemeentehuis, de bib, dagbladhandel Laurissa en dagbladhandel Wens.
 
> Info: mobiliteit@vorselaar.be, 014 50 71 03
 
 
Voorkom schoorsteenbrand
Schoorsteenbranden liggen vaak aan de oorzaak van woningbranden. Uit beperkte cijfers van Binnenlandse Zaken blijkt zelfs dat één derde van de woningbranden schoorsteenbranden zijn. Iedereen die stookt met hout, kolen of stookolie in een kachel, een open haard of de centrale verwarming kan met schoorsteenbrand te maken krijgen.
 
Dit zijn de belangrijkste oorzaken:
-          een beschadigd of bouwtechnisch slecht rookkanaal;
-          onvoldoende reinigen van de schoorsteen;
-          grotere afzetting van roet door het stoken met bepaalde houtsoorten;
-          vogelnesten.
 
Neem dus de nodige voorzorgsmaatregelen om u tegen schoorsteenbrand te beschermen.
> Info: BeSafe, 02, 557 35 21
 
 
Oproep aan de handelaars
In oktober lanceerde de gemeente een nieuwe, gratis bedrijvengids voor de handelaars, zelfstandigen en vrije beroepen uit Vorselaar.
 
Sommige handelaars werden intussen echter aangesproken door een firma die deze gemeentelijke bedrijvengids tegen betaling zou aanbieden. De rekening kan hoog oplopen. We willen er op wijzen dat het initiatief van de gemeente gratis is.
 
Werd u aangesproken door deze firma? Dan vragen we om dat te melden aan de gemeente zodat eventueel de nodige stappen ondernomen kunnen worden.
 
> Info: nele.vleugels@vorselaar.be, 014 50 71 29