Trotinettenkoers

Op vrijdag 13 juni, de vooravond van de jaarmarkt, organiseert Wielercomité Vorselaar voor de 5de keer een leuke trotinettenkoers in het dorpscentrum.

Dit jaar kan u naast de routenetten nog van een andere spannende wedstrijd genieten: de WK-finale waarin Nederland het opneemt tegen Spanje. De match zal op het pleintje Heikant te volgen zijn op groot scherm.

We maken er een gezellige Spaans-Nederlandse avond van met Spaanse en Nederlandse lekkernijen. Om de sfeer helemaal compleet te maken, willen we de trotinettenkoers ook naar een ‘internationaal niveau’ tillen met deelname van een Spaanse en een Nederlandse ploeg.

Nederlanders en Spanjaarden die in Vorselaar wonen en graag deelnemen aan de trotinettenkoers, kunnen zich inschrijven via het Wielercomité. Bovendien is iedereen welkom om te komen supporteren en de sfeer op te snuiven.

> Info en inschrijven: jan.vervoort8@telenet.be, 0475 93 59 17

Wegenwerken

Vanaf vandaag, maandag 7 april hervatten de werken aan de N153 tussen Poederlee en Herentals. Deze werken zullen een zekere impact hebben op het busvervoer van en naar Herentals en de andere omliggende gemeenten.Klik hier voor de aangepaste routes en dienstregeling van De Lijn.

Tijdens de paasvakantie neemt de technische dienst van de gemeente de Kempenlaan onder handen. De blauwe parkeerzone op en rond Pleintje Heikant wordt daarom tijdelijk opgeheven en ook de parking van Carrefour Vorselaar biedt buiten de openingsuren extra parkeermogelijkheden.

Intussen gaat ook de volgende fase van de rioleringswerken in Vorselaar Noord van start.

Dank voor uw begrip bij eventuele hinder. We werken samen aan de toekomst van ons dorp!

> Info: td@vorselaar.be, 014 50 71 03

Het was plezant op de Buitenspeeldag

U was schitterend, meer dan 700 kinderen genoten van de onze Buitenspeeldag op woensdag 2 april! Bedankt aan alle deelnemers, medewerkers en het weer. We kunnen niet wachten tot volgend jaar.

Op de Facebookpagina van Info Vorselaar kan u de Buitenspeeldag herbeleven aan de hand van heel wat leuke foto’s. Wie een foto liever niet gepubliceerd ziet, geeft best een seintje.

> Info: info@vorselaar.be, 014 50 71 26

Slimmer in de zon

Buitenspelen is enorm belangrijk voor kinderen. Bescherming tegen zonnebrand is dat ook. Want zonnebrand kan schadelijk zijn en op langere termijn huidkanker veroorzaken. Met deze 5 tips van de Stichting Tegen Kanker geniet u slimmer van de zon:

-                     zorg dat u niet verbrandt;

-                     ga in de schaduw, vooral tussen 12 en 15 u;

-                     bescherm u met T-shirt, hoed en bril;

-                     smeer u om de twee uur in met minstens factor 15 (30 voor kinderen;

-                     vermijd de zonnebank;

-                     ga naar uw dokter bij verdachte huidvlekjes.

> Info: www.slimmerindezon.be

Infoavond ‘Ruzie in huis’

“Mamaàà, broer pakt de afstandsbediening van de TV af!”

“Stomme zus, jij kan mij nu eens nooit met rust laten.”

“Onnozel kieken, ik wil nooit meer met u spelen!”

Meerdere kinderen in één huis: soms is dat gezellig druk, soms lopen de gemoederen hoog op… Voor ouders is het niet altijd makkelijk om te weten hoe ze dan best reageren.

Deze gratis lezing op 13 mei (19u30-22u) in Grobbendonk geeft u heel wat praktische tips, geïllustreerd met een rijke waaier voorbeelden. Daarin komen allerlei kinderen van 0 tot 18 aan bod, niet alleen biologische broers en zussen, maar ook kinderen in nieuw samengestelde gezinnen.

> Info en inschrijven voor 12 mei:

  luisterbank@ocmwgrobbendonk.be, 014 50 81 10

Digitaal stemmen

Op zondag 25 mei zijn het federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. In Vorselaar stemmen we al enkele jaren niet meer met potlood en papier, maar met een digitale stemcomputer.

U kan gratis en vrijblijvend vooraf even oefenen op deze computer. Dat kan in het gemeentehuis vanaf 22 april tot 20 mei. Tijdens de Digitale Week van Digidak (22-26 april) en daarna kan u ook in de Bib oefenen om te stemmen.  

> Info: bevolking@vorselaar.be, 014 50 71 06