U bent hier

Info Vorselaar

Vorselaar
25.06.2014 - 19.25u
Door: Franky Van Leeuwen

Kom met uw kruiwagen naar de bib

De bib plant grote verfraaiingswerken in augustus. Omdat alle boeken uit de bib moeten verhuizen, kan u 20 (of meer) boeken ontlenen die u pas in september hoeft terug te brengen. Een kruiwagen kan nuttig zijn om met uw selectie thuis te geraken.

Wil u graag even uitblazen van het zware (lees)werk? Wie 15 boeken of meer ontleent, krijgt een bon voor gratis koffie te gebruiken in dienstencentrum Sprankel in juli en augustus.

> Info: vorselaar@bibliotheek.be, 014 50 71 82

Verkeersaanpassingen wegens evenementen

Dat Vorselaar een dorp is met een bruisend verenigingsleven, wist u vast al langer. Tijdens de sportvierdaagse (26 tot 29 juni) op sportcentrum De Dreef, de viering van het 50-jarig priesterschap van pastoor Steenackers (29 juni: Hangt u ook een feestvlag buiten?) en Na Fir Bolg (4 tot 6 juli) op het Sassenhout tonen de Vorselarenaren maar al te graag wat ze waard zijn. Grote evenementen als deze brengen vaak ook enige verkeershinder met zich mee. Dank voor uw begrip. Gelieve de plaatselijke verkeersaanpassingen te respecteren a.u.b.

> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01

Op vakantie? Bescherm uw woning!

Plant u een vakantie of bent u voor een langere periode weg van huis? Zorg dan dat uw woning geen gemakkelijke prooi is voor inbrekers. Automatische lichtschakelaars geven uw huis een bewoonde indruk. Ook uw buren, vrienden of familie kunnen een handje helpen door overdag de rolluiken op te trekken, de brievenbus te lichten en uiteraard uw huisdieren te verzorgen. Geeft u ook niet te veel info prijs op sociale media? Via politie Neteland kan u gratis vakantietoezicht aanvragen.

> Info: www.politieneteland.be, 014 244 200

Zomer bij ‘t Kiertje

In juli heeft ’t Kiertje haar jaarlijks verlof. Er is dus geen ontmoeting in de maand juli. We zien jullie graag terug op donderdag 14 (!) augustus: dan vieren we Moederdag! Vanaf september is er gewoon weer elke 1e en 3edonderdag van de maand een ontmoeting in het Buurthuis.

> Info: www.facebook.com/tkiertje  

Vakantie? Op het speelplein

Ook deze zomer kunnen Vorselaarse rakkers en meiden van het eerste leerjaar tot het tweede middelbaar naar hartenlust ravotten op speelplein Kaboem! De speelweek van 1 tot 4 juli staat helemaal in thema van ‘Regenwoud’. Kom mee gorilla’s zoeken en slinger heen en weer aan langgerekte lianen op speelplein Kaboem!

Oefen alvast de junglekreet: OoaooOOaaaoOuu!

> Info: jeugd@vorselaar.be, 014 50 71 25

Sterilisatieplicht voor huiskatten

Vanaf 1 september 2014 moet iedereen die kittens gratis of te koop aanbied, ook particulieren, deze laten steriliseren. Asielen passen dezesterilisatieplicht al sinds 2012 toe: alle katten die asielen ter adoptie aanbieden zijn gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd. Dat moet vanaf september ook bij particulieren. De bedoeling is om het aantal zwerfkatten te verminderen. Van de 35000 katten die jaarlijks in Belgische asielen terechtkomen, krijgt 12000 een dodelijke injectie. Dit is niet langer ethisch verantwoord.

> Info: milieu@vorselaar.be, 014 50 71 29  

Muziek in Sprankel!

In dienstencentrum Sprankel komt op 24 juli Kurt Lotigiers, de broer van Helmut Lotti, optreden. Dankzij onze samenwerking met G.V.T. De Troon op het Sassenhout kan u gratis van dit optreden genieten.

> Info: ilse.stessens@vorselaar.be, 014 50 71 87

Digidak Zomert

Elke woensdag in juli is er vrije inloop van Digidak tussen 10u en 12u in de Bib. In augustus is er geen vrije inloop wegens de verfraaiingswerken in de bib. Digidak biedt gratis lessen voor computer, tablet, iPad, smartphone, gps en digitale fototoestellen aan alle inwoners van Vorselaar.

> Info: pwa@vorselaar.be, 014 50 71 22

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto