Sluitingsdag 18 september

Op donderdag 18 september zijn alle gemeente- en ocmw-diensten uitzonderlijk gesloten. Op vrijdag 19 september staan wij graag terug tot uw dienst.

> Info: info@vorselaar.be, sluitingsdagen, 014 50 11 01

Woonbeurs 4 oktober

Op zaterdag 4 oktober organiseert de gemeente een gratis ‘Woonbeurs’ in zaal De Dreef. Op een doorlopende infomarkt komen volgende onderwerpen aan bod: nieuwe iok-verkaveling Van de Wervelaan, nieuwe woonvoorschriften RUP Kern, rookmobiel, inbraakbeveiliging, sociale huisvesting, energiebesparing, afvalbeheer, … Er zijn bovendien 4 infosessies: levenslang wonen in eigen woning, zorgeloos verhuren via sociaal verhuurkantoor, energiezuinig wonen en leven, verkaveling Van de Wervelaan. Voor ieder wat wils dus. Graag tot dan!

> Info: ro@vorselaar.be, 014 50 71 27

Samenaankoop groene stroom

De groepsaankoop ‘groene energie’ verzamelt zo veel mogelijk burgers die samen stroom en gas aankopen aan voordelige tarieven. De bedoeling is om over te schakelen op groene energie en om te besparen op uw energiefactuur. Vrijblijvend inschrijven kan tot 30 september.

> Info: www.samengaanwegroener.be

Behaag onze Kempen

Ook dit najaar kan u via de actie ‘Behaag onze Kempen’ inheemse en streekeigen haagplanten en fruitbomen aankopen. U kan vooraf een infosessie volgen om u goed te informeren. Bestellen kan tot 31 oktober, afhalen op zaterdag 22 november. Op 1, 2 of 6 oktober kan u een gratis infosessie bijwonen.

> Info: www.vorselaar.be

Kinderen en jongeren sporten tijdens de herfstvakantie

Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen tijdens de herfstvakantie deelnemen aan een tof sportkamp in sportcentrum De Dreef: georganiseerd door Sportrakker i.s.m. sportdienst Vorselaar.

> Info en inschrijven: sportrakker@hotmail.com, 0498 04 33 37, 0472 45 59 06

Voor jongeren van 10 tot 14 jaar is er op dinsdag 28 oktober de tienersportdag ‘Sportevent Kempen’ in het Netepark, een organisatie van sportdienst Vorselaar i.s.m. sportregio Kempen. Het sportevent is ook toegankelijk voor jongeren met een handicap. Inschrijven kan tot 10 oktober.

> Info: sport@vorselaar.be, 014 50 71 13

Snelle informatie bij eventuele stroomafschakeling

De voorbije weken vernam u via de media wellicht dat Vorselaar, net zoals heel wat andere gemeenten, is opgenomen in het afschakelplan van de federale overheid. Het is mogelijk dat er deze winter door de uitval van een aantal kerncentrales op bepaalde momenten te weinig stroom ter beschikking zal zijn. Op onze website hebben we deze pagina voorbehouden om u snel en duidelijk te informeren. We roepen u alvast op om uw snelle contactgegevens (gsm en e-mail) door te geven aan Be-Alert en aan het gemeentebestuur. Iedereen kan een steentje bijdragen en alle beetjes helpen door hier en daar wat minder stroom te verbruiken.

> Info: www.vorselaar.be