Woonbeurs 4 oktober

Overmorgen, op zaterdag 4 oktober organiseert de gemeente een gratis ‘Woonbeurs’ in zaal De Dreef. Op een doorlopende infomarkt komen volgende onderwerpen aan bod: nieuwe iok-verkaveling Van de Wervelaan, nieuwe woonvoorschriften RUP Kern, rookmobiel, inbraakbeveiliging, sociale huisvesting, energiebesparing, afvalbeheer, … Er zijn bovendien 4 infosessies: levenslang wonen in eigen woning, zorgeloos verhuren via sociaal verhuurkantoor, energiezuinig wonen en leven, verkaveling Van de Wervelaan. Voor ieder wat wils dus. Graag tot dan!

> Info: ro@vorselaar.be, 014 50 71 27

Behaag onze Kempen

Ook dit najaar kan u via de actie ‘Behaag onze Kempen’ inheemse en streekeigen haagplanten en fruitbomen aankopen. U kan vooraf een infosessie volgen om u goed te informeren. Bestellen kan tot 31 oktober, afhalen op zaterdag 22 november. Op 2 of 6 oktober kan u een gratis infosessie bijwonen om 20u in Oud-Turnhout of Balen.

> Info: www.vorselaar.be 

Kerstornamenten

Vanaf 1 oktober t.e.m. 3 december wordt er wekelijks geknutseld aan de kerstornamenten, telkens op woensdagvoormiddag tussen 8u30 en 12u bij Ad Peeters (Sassenhout 33). Iedereen is welkom om te komen helpen!

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Snelle informatie bij eventuele stroomafschakeling

Op onze website hebben we een pagina voorbehouden om u snel en duidelijk te informeren. We roepen u alvast op om uw snelle contactgegevens (gsm en e-mail) door te geven aan Be-Alert en aan het gemeentebestuur. Iedereen kan een steentje bijdragen door minder stroom te verbruiken.    

> Info: www.vorselaar.be 

Weet wat je eet

Deze gratis infosessie is ontwikkeld om u als consument op een bewuste en kritische manier inkopen te leren doen. Na een korte theoretische inleiding volgen praktische oefeningen waarbij u etiketten leert lezen en producten vergelijken. Afspraak op 6 oktober van 14u tot 16u in Sprankel!

> Info: ilse.stessens@vorselaar.be, 0147 50 71 87

Bedankt!

Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers hebben we in Vorselaar dit jaar alweer meer dan 1000 plantjes kunnen verkopen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Hartelijke dank aan iedereen die de stichting steunde!

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

En de winnaar is …

Het Vorselaarse tekenschooltje ging op zoek naar een eigen logo. Hiervoor organiseerden de lesgeefsters een tekenwedstrijd op de jaarmarkt. Het ontwerp van Milla Goormans werd gekozen. Proficiat, Milla!

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25