Fakkeltocht tegen armoede: 17 oktober

Op vrijdag 17 oktober, de werelddag tegen armoede, kan u in Vorselaar meewandelen met de fakkeltocht t.v.v. Welzijnsschakel ’t Kiertje. Het vertrek is voorzien om 18u op de speelplaats van Windekind. Aan alle inwoners, in het bijzonder zij die wonen langs het traject van de fakkeltocht, vragen we een geknoopt, wit laken uit het raam te hangen of een kaarsje te branden op de vensterbank als teken van solidariteit met het verzet tegen armoede. 
> Info: veerle.sas@vorselaar.be, 014 50 74 82

Meer toegankelijkheid met BlueAssist

Met behulp van BlueAssist-kaartjes of de BlueAssist app kunnen mensen die het moeilijk hebben om informatie te begrijpen of om zelf begrepen te worden, hun vraag aan een medeburger tonen. Ook u kan zich engageren om mensen met hun BlueAssist-vraag verder te helpen.

> Info: info@blueassist.be    

VZW of feitelijke vereniging: gratis infosessie

Stelde u zich al eens de vraag wat nu juist het verschil is tussen een VZW en een feitelijke vereniging? Wanneer kiest u best voor de ene vorm en wanneer voor de andere? Op 28 oktober organiseert de dienst Vrije Tijd i.s.m. de Cultuurraad en Vormingplus een infosessie hierover. Iedereen van Vorselaar kan gratis deelnemen. Wel vragen we om vooraf in te schrijven zodat we een idee hebben van het aantal deelnemers. Inschrijven kan tot 26 oktober.

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25, 20u tot 22u in het gemeentehuis

Vriend van …

Kies voor een volle auto. Met een, twee drie of zelfs meer passagiers gebruikt u uw auto zo optimaal en maakt u heel wat winst. Een auto kost jaarlijks immers een paar duizend euro’s, dat maakt delen meteen de moeite waard. ‘Vriend van de volle auto’ worden kan op veel manieren.

> Info: vriendvan@admin.provant.be

Seveso-testen

België telt momenteel 204 hoge drempel seveso-ondernemingen. 49 daarvan zullen in oktober en november hun extern noodplan in het kader van een nieuwe oefenmethodologie testen. Op het grondgebied van onze gemeente bevinden zich geen seveso-bedrijven. U kan mogelijks deze testen opmerken buiten Vorselaar.

Klik hier voor meer info  

Erfgoed van jeugdverenigingen

Erfgoedcel Kempens Karakter gaat op zoek naar het erfgoed van jeugdverenigingen. De bedoeling is om in 12 Kempense gemeenten zoveel mogelijk oude foto’s, voorwerpen en verhalen rond jeugdverenigingen op te sporten. In het najaar van 2015 wordt met al dat materiaal een groots evenement georganiseerd.

Bent u oud-lid, sympathisant of kookouder geweest? Hebt u nog schoendoezen met oude foto’s van kampen, uitstappen of fuiven van Chiro, JH ’t Staminee, KSJ, KAJ, KLJ, JNM, …? Bezorg deze dan aan Kempens Karakter of aan de cultuurdienst. Laat uw vereniging niet ontbreken in dit unieke verhaal!

> Info: www.kempenserfgoed.becultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25