U bent hier

Info Vorselaar

Vorselaar
05.10.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

• Bedrijvengids gelanceerd• Vaccinatie seizoensgriep• Studiedag amai mijn (h)oren• Tienersportdag herfstvakantie• Gratis cursus ecologisch tuinieren

Bedrijvengids gelanceerd
Aan de rechterzijde van onze homepagina vindt u een extra knop. Deze knop leidt naar een nieuwe bedrijvengids:  een platform voor de zelfstandigen én een zoekinstrument voor de inwoners. De bedrijvengids bevat nuttige info zoals vestigingsplaats, openingsuren en sluitingsdagen.
 
 
Vaccinatie seizoensgriep
Griep is een besmettelijke ziekte die elke winter opnieuw opduikt. Ieder jaar krijgt gemiddeld 1 op 10 mensen griep. Vaccinatie blijft het beste middel om u tegen de griep te beschermen. Vooral voor risicogroepen is vaccinatie aan te raden.
 
De periode midden oktober tot midden november is ideaal voor de griepprik. Meer info over vaccinatie leest u op www.griepvaccinatie.be enwww.influenza.be. U kan ook terecht bij uw huisarts voor extra informatie.
 
 
Studiedag amai mijn (h)oren
De provincie Antwerpen organiseert op 22 oktober een gratis studiedag ‘Amai mijn (h)oren. Het infomoment spits zich toe op thema’s zoals gehoorschade en de nieuwe geluidsnormen.
 
De studiedag vindt plaats in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle. Er is een dag- en avondprogramma voorzien.
 
Inschrijven kan nog t.e.m. 7 oktober via www.amaimijnhoren.be.
 
 
Tienersportdag herfstvakantie
Sportdienst Vorselaar organiseert i.s.m. Sportregio Kempen een nieuwetienersportdag in het Bloso-centrum Herentals. Jongeren tussen 10 en 14 jaar kunnen tijdens de herfstvakantie  proeven van deze sporten: zwemmen en duiken, mountainbike of airtrack, klimmen en schaatsen. Inschrijven kan nog tot 15 oktober.
 
Dit programma is ook toegankelijk voor jongeren met een handicap.
 
> Info en inschrijven:            sport@vorselaar.be, 014 50 71 13
> Info G-sport: veerle.franqui@apbsport.provant.be, 03 240 62 30
 
Gratis cursus ecologisch tuinieren
De gemeente organiseert samen met IOK en de gemeentebesturen van Lille en Kasterlee een cursus ecologisch tuinieren. Tijdens de cursusmomenten krijgt u praktische tips en tricks mee om uw tuin en verhardingen op een ecologische manier te beheren.
 
De cursus bestaan uit 4 verschillende lesdagen en start steeds om 19u30.
-        29 november (ontmoetingscentrum Lichtaart)
-        20 december (gemeentehuis Vorselaar)
-        7 februari (administratief centrum Lille)
-        14 maart (ontmoetingscentrum Lichtaart)
 
De cursus is volledig gratis en maakt deel uit van een gesubsidieerd LEADER-project. Inschrijven is mogelijk tot 29 oktober.
 
 
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto