Sluitingsdag 11 november

Op dinsdag 11 november zijn alle gemeente- en ocmw-diensten gesloten wegens Wapenstilstand. Op woensdag 12 november staan wij graag terug tot uw dienst.

> Info: info@vorselaar.be, sluitingsdagen, 014 50 11 01

Herdenking Wapenstilstand

In Vorselaar trachten we de herdenking van Wapenstilstand op 11 november steeds op een gepaste wijze te vieren. Zo waren er al de witte vredesballonnen, gedichten, een stripverhaal en de memorabele herdenking van Lt. Cowling.

Dit jaar herdenken we de Vorselarenaren die in 1914-1918 sneuvelden. Er is een misviering in de kerk om 9u en aansluitend om 9u35 de plechtigheid op het marktplein. We werken hiervoor samen met de scholen. 13 klassen uit de Vorselaarse basisscholen vertellen iets over de 13 gesneuvelden uit WO1, meteen een prelude voor de tentoonstelling over Wereldoorlog 1 eind december. Iedereen, en in het bijzonder de kinderen, is van harte welkom!

> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01

Kaartenverkoop 25e Kerstconcert met Scala

De voorverkoop loopt als een trein: alle genummerde plaatsen zijn intussen uitverkocht. In café Den Engel worden echter voor beide dagen nog kaarten (10 euro) verkocht die recht geven op een vrije plaats in de zijbeuken van de kerk. Vanaf 1 december stijgt de prijs naar 20 euro. Wees er dus snel bij en profiteer van dit uniek muzikaal aanbod voor een zacht prijsje.

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Nieuwe erfgoeddatabank

Provincie Antwerpen lanceert binnenkort een nieuwe erfgoeddatabank. Voor dit initiatief zijn ze nog op zoek naar een wervende en duidelijke naam. Hebt u een bezielend idee? Stuur het dan ten laatste vrijdag 21 november door. Men vraagt wel om de woorden ‘Antwerpen’, ‘Provincie’ of ‘Erfgoed’ te vermijden. Zonder een wedstrijd te zijn, geniet de nieuwe roepnaam uiteraard wel eeuwige faam.

> Info: erfgoeddepot@provincieantwerpen.be

Repair Café

Naast de reparatie van kapotte spullen, valt er vandaag tussen 15u en 20u nog heel wat te beleven in het Repair Café in Sprankel! Tijdens het wachten kan u genieten van cake, quiche of verse soep. Voor de kleintjes is er een kinderhoek met kindergrime. Hebt u thuis een boek dat u beu bent? Breng het mee en ruil het in onze boekenruilkast. Ook is er een demonstratie van een houtsnijder.

> Info: ilse.stessens@vorselaar.be, 014 50 71 87

Cafetaria De Dreef

De uitbaters van de cafetaria op het sportcentrum hebben hun zaak failliet laten verklaren. Dat maakt dat de cafetaria spijtig genoeg voor onbepaalde tijd gesloten is. Een eventuele heropening ligt nu in handen van een curator. Het gemeentebestuur heeft voor de uitbating een contract met Brouwerij Corsendonck en zal bij hen én de curator aandringen op een zo snel mogelijke hervatting van de dienstverlening naar bezoekers en verenigingen.

Rechtzetting

Er sloop een foutje in dat datum van de KWB-dropping in Info Vorselaar. KBW organiseert de dropping met als thema ‘Arabieren’ immers op 14 november en niet op 11 november. Vooraf kan u genieten van een stevige maaltijd in Den Engel, mits inschrijving.

> Info: 0471 58 24 28