Opening Vriendschapsbos 15 november

Op zaterdag 15 november om 9u45 opent de Kindergemeenteraad een Vriendschapsbos in onze gemeente. Vanaf 10u planten ze samen nieuwe bomen aan. Vorselaar staat bekend om haar warme gemeenschap waar iedereen een plaats heeft. Af en toe eens stilstaan in dit bos en bij de vriendschapsspreuken die u er terugvindt, kan zowel jong als oud inspireren. In 2014, het jaar van de Vriendschap, koos elke klas een mooie spreuk om bij de boom van hun geboortejaar te hangen.

> Info: jeugd@vorselaar.be, 014 50 71 25,

Fazantenlaan/Vinkenlaan

Off en we blijven On

Elektriciteit besparen is erg interessant voor uw portemonnee. Deze winter komt er nog een extra reden bij: de kans op elektriciteitsschaarste en dus een afschakeling. Op de website www.OffOn.be vindt u de stroomindicator met de vooruitzichten op het Belgische net voor de komende 7 dagen, tips om samen het risico op stroomonderbrekingen te verminderen en leuk campagnemateriaal voor thuis, op het werk, op school of voor uw vereniging.

> Info: www.OffOn.be

1000 Km van Kom op tegen Kanker

In het kader van het jaarthema 2015 ‘Contrasten’ zal Vorselaar in 2015 gastgemeente zijn voor de organisatie van de ‘De 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker’. We vragen u alvast om zondag 17 mei 2015 in uw agenda te noteren. Dan gaan we samen voor de langste supportersketting. Meer info volgt later.

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Brandhoutverkoop

Bosgroep Kempense Heuvelrug verkoopt opnieuw loten brandhout. De loten zijn gelegen in Vorselaar, Grobbendonk, Lille, Olen, Kasterlee, Geel en Retie. De volumes variëren tussen 0,5 m³ en 40m³ en bestaan uit verscheidene houtsoorten. U kan deelnemen aan de verkoop op zaterdag 29 november 2014 in het Ligahof, Schoolstraat 36 in Lichtaart. De biedingen starten vanaf 9u.

> Info: kempenseheuvelrug@bosgroep.be, 014 85 90 17

De verkeersstrijd barst los

Al voor het vijfde jaar op rij organiseert de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) ‘De Grote Verkeersquiz’: een online quiz waarmee u op een plezierige manier uw kennis van de wegcode kan opfrissen en bijschaven. Quizzen kan tot 30 november. Iedereen krijgt 20 meerkeuzevragen over verkeer en mobiliteit. Haalt u 14/20 of meer? Dan maakt u kans op een prijs.

> Info: www.degroteverkeersquiz.be