Unieke tentoonstelling sluit herdenkingsjaar 2014 af

Misschien was ons dorp niet meteen het middelpunt van de strijd tijdens Wereldoorlog 1 … maar elke gemeente heeft een eigen verhaal over de verschrikkelijke oorlog die exact 100 jaar geleden begon. Een werkgroep nam de voorbije twee jaar het initiatief om de geschiedenis in Vorselaar te reconstrueren.

Centraal daarin staan de 13 Vorselaarse gesneuvelden, twee bijzondere dagboeken en het verhaal van het enige geallieerde slachtoffer in onze gemeente. U zal de tentoonstelling kunnen bezoeken van 23 december tot 9 januari, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis of in het weekend tussen 10u en 17u.

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Laatste kaarten Scala

Op zaterdag 13 en zondag 14 december komen de wereldberoemde Kolacny Brothers en hun Scala naar Vorselaar. Ze luisteren dan het 25e Kerstconcertvan de Cultuurraad i.s.m. de Kerkfabriek op. Tot 30 november waren de kaarten voorbehouden voor mensen die een band met Vorselaar hebben. Sinds 1 december kan iedereen ongenummerde zitplaatsen kopen aan €20 in Café Den Engel, Vorselaar. Mis dit unieke concert niet!

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Geschenktip

Op zoek naar een ideaal geschenk voor de feestdagen? Een Vorselaarse Geschenkbon komt altijd van pas! Door dit initiatief steunt u de lokale handel en krijgt u als inwoner de kans om een zinvol geschenk aan te kopen. De ontvanger kan immers naar eigen keuze de geschenkbonnen gebruiken bij een 40-tal Vorselaarse handelaars en horecazaken. Geen mislukte cadeaus meer onder de kerstboom: de Vorselaarse Geschenkbon is een geschikt cadeau voor jong en oud!

> Info: nele.vleugels@vorselaar.be, 014 50 71 29

Samenstelling kraantjeswater

Elke dag opnieuw levert Pidpa, ons waterbedrijf, drinkwater tot bij u thuis. Het water dat uit uw kraan stroomt, wordt streng gecontroleerd en moet voldoen aan meer dan 67 parameters. Kraantjeswater is dan ook een voedingsmiddel!

Pidpa heeft voor u geen geheimen: wilt u meer weten over de samenstelling of hardheid van het water dat uit uw kraan stroomt? Op deze website vindt u alle info tot op straatniveau.

> Info: klant@pidpa.be, 0800 90 300

OffOn.be: tips voor energiebesparing

Samen kunnen we heel wat energie besparen. Via deze flash maken wij u warm om de oven ook eens stoom te laten uitblazen. Want hij werkt hard om u steeds de lekkerste gerechten voor te schotelen. Open hem daarom niet voortdurend om de kijken of uw maaltijd al klaar is. Zo verliest u veel warmte. Én veel stroom.

> Info: www.OffOn.be     

Vacatures bij OCMW en Kempens Karakter

OCMW Vorselaar zoekt een hoofdmaatschappelijk werker (m/v, niveau B, voltijds). Functieomschrijving, aanwervingsvoorwaarden en examenprogramma kan u bekomen bij de OCMW-secretaris. De selectieprocedure loopt in februari/maart en de effectieve startdatum is voorzien op 1 juni. U kan uw kandidatuur indienen tot 16 januari 2015.

> Info: tina.claes@vorselaar.be, 014 50 74 84

Erfgoedcel Kempens Karakter zoekt een coördinator (niveau A) voor de werking rond het diamantverhaal in de regio. Solliciteer ten laatste op 12 december 2014.

> Info: info@kempenskarakter.be, 014 21 47 00