Vorselaarse dagboeken uit WO1

Misschien was ons dorp niet meteen het middelpunt van de strijd tijdens Wereldoorlog 1. Toch heeft ook onze gemeente een eigen verhaal over de verschrikkelijke oorlog die exact 100 jaar geleden begon. U kan hierover een boeiende tentoonstelling bezoeken in het gemeentehuis van dinsdag 23 december 2014 t.e.m. vrijdag 9 januari 2015. Op weekdagen bent u welkom tijdens de openingsuren en in het weekend doorlopend van 10u tot 17u. Opgelet: tijdens de eindejaarsperiode is ook het gemeentehuis op bepaalde dagen gesloten. Hou hier rekening mee!

De tentoonstelling wordt mede gratis aangeboden door de dienst Erfgoed van de provincie Antwerpen en werd mede ontwikkeld door het Instituut voor Veteranen – NIOOO en de provincie Antwerpen en de vrijwilligers van de werkgroep.

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Sluitingsdagen eindejaar

Tijdens de eindejaarsperiode zijn er enkele sluitingsdagen gepland. Klik hier om de sluitingsdagen te bekijken voor de gemeente- en ocmw-diensten, Sprankel!, de werkhal, Sportcentrum De Dreef, het containerpark, de bibliotheek en Kinderclub De Regenboog.

Na de feestdagen staan wij opnieuw graag tot uw dienst!

> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01

Klissenhoek opnieuw enkelrichting

Alles is op alles gezet om voor het winterreces de straten in Vorselaar-Noord opnieuw toegankelijk te maken. In Klissenhoek geldt daarom opnieuw eenrichtingsverkeer. Aan het doorgaand verkeer raden we ten stelligste aan om de omleiding via Vispluk te blijven volgen tot de werken volledig afgerond zijn.

Regelmatig wordt er vanuit de gemeente een nieuwsbrief met werfinfo verzonden. Woont u in de werfzone maar ontvangt u onze mailing nog niet, dan kan u ons uw e-mailadres bezorgen.

> Info: info@vorselaar.be, 014 50 71 03

Mgr. Donchelei afgesloten

Op maandag 22 december wordt een grote bouwkraan afgebroken op een werf aan de Mgr. Donchelei. Van 5u tot 20u is de zone tussen de groene poort van KVR-instituut en de Kerkstraat volledig verkeersvrij. Omdat in de zone tussen de Goorbergenlaan en de groene poort op dat tijdstip uitzonderlijk tweerichtingsverkeer geldt, kan er in de Mgr. Donchelei slechts beperkt geparkeerd worden. Bedankt voor uw begrip.  

> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01

OffOn.be: tips voor energiebesparing

Samen kunnen we heel wat energie besparen. Via deze flash maken wij u warm om uw koelkast op stroomdieet te zetten. Elke keer u zijn deur opent, verliest u 30% koude lucht en vreet uw koelkast elektriciteit. Probeer daarom alles wat u nodig hebt in een keer te nemen.

> Info: www.OffOn.be     

Nieuwe dienstregeling openbaar vervoer

Sinds 14 december zijn de dienstregelingen van NMBS en De Lijn aangepast. Uw route en reistijd kan u controleren via de routeplanners 

> Info: www.vriendvan.be/de-trein-de-lijn