• Terug naar school• Infoavond groene stroom• Happening Lokaal en Gezond• De Gordel• Vacature Peuters & Zo• Kookworkshop met verse groenten• Uitstap Borgloon

Terug naar school
Met de start van het nieuwe schooljaar komt er meer verkeer naar Vorselaar. De bussen van De Lijn hanteren een nieuwe dienstregeling. Matig uw snelheid, respecteer de 30km-zones en neem waar mogelijk de fiets.
Op enkele plaatsen in Vorselaar helpen Gemachtigde Opzichters de kinderen bij het oversteken. Maak hier a.u.b. zoveel mogelijk gebruik van. Leer het ook aan uw kinderen.
Er is begeleiding voorzien in:
-          Lepelstraat: om 8u, 11u30, 12u30, 15u30
-          Kerk: om 8u en 15u40 (woensdag 11u50)
-          Goorbergenlaan (GB) om 8u en 15u40 (woensdag 11u50)
-          Goorbergenlaan (school) om 8u en 12u30
-          Cardijnlaan om 8u en 12u30
 
 
Infoavond groene stroom
Op 5 september bent u van harte welkom op de infoavond over desamenaankoop groene energie. Kom gerust even langs om meer te weten te komen over het initiatief. U kan zich ook meteen vrijblijvend inschrijven. Breng in dat geval uw laatste jaarafrekening van elektriciteit en aardgas mee. Zo hebben we alle gegevens meteen bij de hand.
De infoavond gaat door in het gemeentehuis om 20u.
 
 
Happening Lokaal en Gezond
Tijdens de Happening Lokaal en Gezond kan u verpozen met een biobier, biofruitsap, een boterham met biokaas, … U vindt veel info, verse groenten en fruit op de (ruil)markt.
Deze activiteit kadert in het gemeentelijk themajaar en is een initiatief van Werkgroep Transitie Vorselaar, Velt en Natuurpunt.
Iedereen is welkom op zondag 2 september van 14u tot 17u in de Schapenstal van het Schupleer (Dijkbaan).
 
 
De Gordel
Op 2 september gaan de vier Gordeltrefpunten nog 1 keer voluit en bieden de Gordelaars ‘Het Beste Van Alle Gordels’ aan. In elk Gordeltrefpunt kunnen Gordelaars kiezen tussen zowel een korte als een lange fiets- of wandeltocht. Het paradepaardje van De Gordel is de Gordelklassieker, een fietstocht van 100 km door de Vlaamse rand rond Brussel.
 
 
Vacature Peuters & Zo
De OCMW’s Middenkempen starten met peuterspeelpunten in Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar.
 
Deze peuterspeelpunten willen een laagdrempelige opvoedingsondersteuning bieden aan ouders (van kinderen tot 3 jaar) uit kansengroepen. De speelpunten zullen ook tewerkstelling bieden aan personen uit de kansengroepen én samenwerken met vrijwilligers.
 
Voor de coördinatie en organisatie van deze peuterspeelpunten zoeken wij een halftijdse projectmedewerker “peuters & zo”  (m/v).
 
 
Kookworkshop met verse groenten
We maken een wandeling naar de Schranshoeve om (hopelijk) een paar verse groenten te oogsten en het verhaal van de oogst te vertellen. Hiermee - aangevuld met gekochte ingrediënten - gaan we aan de slag in de keuken.
 
Een organisatie van OCMW Vorselaar, Gemeente Vorselaar en Welzijnsschakel ’t Kiertje i.s.m. Vormingplus Kempen
 
 
Uitstap Borgloon
Op 18 september organiseert Femma Vorselaar een daguitstap naar Borgloon in het kader van het jaarthema. In de voormiddag geleid bezoek aan de veiling van Borgloon, de stoomstroopfabriek en de ambachtelijke stroopstokerij.
Na een warm middagmaal rondleiding in een fruitbedrijf en degustatie van vers appelsap. In de late namiddag trekken we voor enkele uurtjes naar Hasselt. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 8 september.
 
> Info en inschrijven: 014 51 32 35