U bent hier

Info Vorselaar

Vorselaar
20.07.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

• Eikenprocessierups• Kijkdagen gestolen fietsen• Fietsdoortocht 22 juli• Vakantieleesactie bib• Reisdocumenten• Klusjestip: hou rekening met de buren

Eikenprocessierups
In de maanden mei, juni en juli kunt u op eikenbomen behaarde rupsen aantreffen. De brandhaardjes van de eikenprocessierups kunnen heel wat overlast veroorzaken. In de periode van juli tot september kunt u last krijgen wanneer de brandhaartjes uit de lege nesten meegevoerd worden door de wind.
 
Merkt u processierupsen of hun legen nesten op? Verwittig steeds de gemeente. Zo kunnen wij de nodige maatregelen treffen en de betrokken diensten contacteren. Verwijder in ieder geval nooit zelf dieren of nesten.
 
 
Kijkdagen gestolen fietsen
Politie Neteland organiseert in juli 2 kijkdagen voor gestolen fietsen. Met deze actie wil de politie mensen opnieuw herenigen met hun fiets.
 
De 2 kijkdagen gaan door op dinsdag 24 juli (14u-18u) en zaterdag 28 juli (9u-12u). Ze vinden plaats in Herentals op het terrein van de stedelijke werkplaatsen (Hemeldonk 8).
 
 
Fietsdoortocht 22 juli
Op 22 juli maken fietsers een doortocht door onze gemeente. Matig uw snelheid in volgende straten:
-        Berkelheide
-        Proosthoevebaan
-        Sassenhout
-        Nieuwstraat
-        Ravenlaan
-        Vinkenlaan
-        Fazantenlaan
-        Dijkbaan
-        Heiken
 
 
Vakantieleesactie bib
Je kan nog tot eind augustus deelnemen aan de vakantieleeswedstrijden van de bib.
 
- Per bibbezoek kan je stempels sparen. Twee stempels is een volle kaart. Vul je kaart aan met een leestip en maak kans op een boekenbon of een gratis avondje boekenbeurs.
 
- Stuur voor 1 september een vakantieleesfoto naar vorselaar@bibliotheek.been maak kans op een leuke prijs. De winnende foto wordt bovendien gepubliceerd op de webstek van bib Vorselaar.
 
De dienstverlening van de bib blijft in de zomermaanden ongewijzigd. De bib is gesloten op 11 en 21 juli en op 15 augustus.
 
 
Reisdocumenten
Gaat u binnenkort op reis in het buitenland? Vraag tijdig de nodige reisdocumenten aan.
 
Op de website kunt u meer lezen over de elektronische identiteitskaart (eID), de Kids-ID en de reispas.
 
> Info:  014 50 71 04, www.vorselaar.bebevolking@vorselaar.be
 
 
Klusjestip: hou rekening met de buren
In de zomermaanden wordt er heel wat klusjeswerk verricht. Dit kan echter storend zijn voor de omgeving. Tussen 22u ’s avonds en 7u ’s morgens mogen er in ieder geval geen klusjes uitgevoerd worden die lawaaihinder veroorzaken. Hou rekening met de buren en maak desnoods onderling een aantal afspraken
 
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto