• Groepsaankoop Muurisolatie• Mobiele werf Aquafin• Ornamentenwandeling 2012• Digitaal rijbewijs

Groepsaankoop Muurisolatie
Na de succesvolle acties voor een gezamenlijke sanering van stookolietanks en een gezamenlijk aankoop van zonne-energie en dakisolatie, start IOK dit najaar, samen met 27 gemeenten uit de IOK-regio, een groepsaankoop voor het na-isoleren van muren. Een goede isolatie van uw muren zorgt voor een lager verwarmingsverbruik. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portefeuille.
Zowel het laten opvullen van spouwmuren in bestaande woningen, als het aankopen van isolatiemateriaal om langs de buitenkant te plaatsen, als het laten plaatsen van isolatiemateriaal aan de buitenkant van de muur, worden opgenomen in de samenaankoop.
U kan zich nu hier al vrijblijvend inschrijven!
> Info: milieu@vorselaar.be, 014 50 71 29
 
 
Mobiele werf Aquafin
In de periode van 7 februari 2013 tot 28 maart 2013 zal Aquafin een inspectie doen van putdeksels van rioolcollectoren. Daarvoor passeert in de volgende straten een mobiele werf: Dijkbaan, Heiken, Fazantenlaan, Veldstraat en Lepelstraat. Per putdeksel neemt de controle ongeveer 5 minuten in beslag. Aquafin verontschuldigt zich voor eventuele hinder.
> Info: info@aquafin.be, 03 380 14 90
 
 
Ornamentenwandeling 2012
Het gemeentebestuur bedankt iedereen die meegewerkt heeft om van Vorselaar tijdens de eindejaarsperiode een gezellige, warme en solidaire gemeente te maken: de verenigingen, adviesraden, particulieren,  scholen,  handelaars  en de medewerkers van de gemeente en speciale dank aan de Harmonie voor hun deelname aan het kerstconcert, de VVV voor het kerstspel, de kerststal en de kerstboomverbranding en Ad, Jan, leden van Oud-KLJ en het personeel van de technische dienst voor hun logistieke steun aan de opbouw en het onderhoud van de vele kerstornamenten en de duizenden kerstlichtjes die ons dorp een feestelijk aanzicht schonken.
 
Volgende winnaars ontvangen voor € 25 Vorselaarse Geschenkbons, aangeboden door UNIZO:
 
-          De Bie Betty, Goorbergenlaan, Vorselaar
-          Carlier Marc, Fazantenlaan, Vorselaar
 
Zij mogen de gewonnen geschenkbons afhalen in Den Engel.
 
De cultuurraad dankt iedereen die heeft deelgenomen aan de kerstornamentenwandeling voor de vele positieve reacties die op de strookjes genoteerd werden, hetgeen stimuleert om door te gaan met dit initiatief. Tevens nogmaals dank aan alle helpers en vrijwillige ‘kunstenaars’ die een ornament in elkaar geknutseld hebben en alzo hebben bijgedragen aan een gezellig, sfeervol Vorselaar ondanks de regenachtige eindejaarsperiode.
 
> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25
 
 
Digitaal rijbewijs
In de periode april-mei zullen we in Vorselaar starten met het uitreiken van digitale rijbewijzen. Ondanks eerdere berichtgeving zullen deze € 25 per stuk kosten. Er is voorlopig geen verplichting tot omwisseling naar een recenter rijbewijs voor houders van een ouder rijbewijsmodel.
 
> Info: bevolking@vorselaar.be, 014 50 71 05