•Wegenwerken Heirbaan en Plein•Dag van het Park•Zomeraanbod kinderen en jeugd•Verkeer 26 en 27 mei•3de ludieke trottinettenkoers

Wegenwerken Heirbaan en Plein
De wegenwerken aan de Heirbaan zijn sneller afgerond dan gepland. Het gedeelte Heirbaan dat eerder afgesloten was, is opnieuw opengesteld voor verkeer.
 
Door de snelle afwerking van het gedeelte Heirbaan, kon er aansluitend gestart worden aan de werken ter hoogte van Plein. De wegenwerken zullen vermoedelijk afgerond worden half juni.
 
Om de werken opnieuw vlot te laten verlopen, wordt het verkeer tijdelijk omgeleid via Moleneinde, Zegbroek en Heirbaan. Op de website kan u het plannetjebekijken.
 
Dank voor uw begrip.
 
 
Dag van het Park
Zaterdag 26 vieren we in Vorselaar de Dag van het Park. Heel wat organisaties, verenigingen en vrijwilligers zetten zich in om er een leuke en leerrijke dag van te maken.
 
Niet alleen mensen met groene vingers kunnen hun hartje ophalen op de Schrans. De dag van het Park is er voor iedereen die graag rustig geniet van het zonnetje, in een prettige, groene omgeving. Voor de kinderen is er het interactieve theater ‘koe in blik’. Kom gerust even langs. Inkom gratis.
 
Vanaf 13u komen verschillende projecten en activiteiten aan bod in het thema ‘tuinieren’.
 
Op de website kan u een beknopt uurschemabekijken van de verschillende activiteiten.
 
> Info: www.vorselaar.be, 014 50 71 29, milieu@vorselaar.be
 
Zomeraanbod kinderen en jeugd
De brochure met het Vorselaarse zomeraanbod (kinderclub, speelplein, sportkampen en bib) is klaar.
Woon je in Vorselaar, ben je tussen 2,5 en 16 jaar en heb je de nieuwe zomerbrochure op 25 mei nog niet aangekregen? Geef even een seintje aan de jeugddienst. Dan sturen wij jou een gloednieuw exemplaar op.
 
 
Verkeer 26 en 27 mei
Zaterdag 26 mei trekt een (150 km) fietstocht door ons dorp. De fietsers komen Vorselaar binnen via de Poederleeseweg richting Berkelheide. Zij vervolgen hun tocht langs Vispluk en Molenbaan,  om zo ons dorp uit te rijden. Gelieve uw snelheid aan te passen.
 
Op zondag 27 mei gaat in Poederlee ‘De Ommegang van de hegge door’. De Ommegang is een 25-jaarlijks evenement dat steeds erg veel publiek trekt.
 
Vorselaar is als een van de buurgemeenten een invalsweg voor de bezoekers van de Ommegang. Mogelijk is er op zondag tijdelijk verkeershinder op de Poederleeseweg.
 
 
3de ludieke trottinettenkoers
De avond voor de jaarmarkt (16 tot 18 juni) starten de feestelijkheden in Vorselaar al. U kan vrijdag 15 juni op Pleintje Heikant al in de sfeer komen met de trottinettenkoers, Kempen zingt mee!, een optreden van Juul Kabas, …
 
Het wielercomité Vorselaar organiseert opnieuw trottinettenwedstrijden binnen verschillende categorieën:
 
-        nieuwelingen (8-11 jaar)
-        juniores (12-15 jaar)
-        heren (vanaf 16 jaar)
-        dames (vanaf 16 jaar)
-        gemeenten
-        ...
-         
 
De activiteiten gaan door op Pleintje Heikant tussen 18u en 23u.