•Erfgoeddag activiteiten•Sluitingsdag 1 mei•WAK tentoonstelling•Sportkampioenen en sportverdiensten•Infoavond ‘Tuinieren in potten’

Erfgoeddag activiteiten
Naar aanleiding van Erfgoeddag 2012 die ‘Helden’ als thema heeft, organiseren we in samenwerking met de erfgoedcel Kempens Karakter een tentoonstelling in Vorselaar rond de geschiedenis van de Kempense wielerhelden. Wie al een voorsmaakje wil, kan op de website van de erfgoedcelal enkele filmpjes bekijken, of de programmabrochure downloaden.
 
> Zowel op 21 als op 22 april bent u welkom in sportcentrum De Dreef. De deuren zijn geopend van 10u tot 18u.
 
In het weekend van Erfgoeddag zijn er in Vorselaar nog heel wat leuke activiteiten te beleven voor jong en oud. Zo is er bijvoorbeeld de live uitzending van Luik-Bastenaken-Luik, een BMX-demonstratie, de autoloze zondag van de kindergemeenteraad, …
 
> Op onze website vindt u een overzicht van alle activiteitenin Vorselaar. 
 
 
Sluitingsdag 1 mei
Op dinsdag 1 mei (Feest van de Arbeid) zullen volgende gemeentediensten uitzonderlijk gesloten zijn:
-        Gemeentehuis
-        OCMW
-        Werkhal
-        Sporthal
-        Containerpark
-        Bibliotheek
-        Kinderclub
 
De volledige lijst met de sluitingsdagenkan u bekijken op onze website.
 
 
WAK tentoonstelling
Op zaterdag 28 en zondag 29 april bent u welkom in Zaal den Engel voor een sfeervolle tentoonstelling. Lokale amateurkunstenaars bieden u er een unieke kijk op hun werk. U kan de deelnemerslijstbekijken op de website. Diverse kunstvormen komen aan bod.
 
De tentoonstelling gaat door op zaterdag 28 april van 10u tot 20u en op zondag 29 april van 10u tot 19u. Inkom gratis.
 
 
Sportkampioenen en sportverdiensten
Op vrijdag 8 juni huldigt het gemeentebestuur en de Vorselaarse Sportraad de sportkampioenen en sportverdiensten.
 
De sportverenigingen van Vorselaar ontvangen hiervoor een brief. Woont u in Vorselaar, maar doet u aan sport in een buitengemeentelijke club? U kan ons tot en met 6 mei een invulfiche bezorgen.
 
Op de websitekan u bekijken wie in aanmerking komt en kan u meteen ook het invulformulier downloaden.
 
 
Infoavond ‘Tuinieren in potten’
Voor een moes– of bloementuin heeft u geen grote tuin nodig. Tuinieren kan ook in potten of bakken en is dus voor iedereen met een terras, balkon of vensterbank mogelijk.
 
Op de infoavond ‘Tuinieren in potten’ leert u hoe u in potten en bloembakken een mooi en/of lekker tuintje kan kweken. Wilt u een origineel pottuintje? Neem dan een eigen ‘bloempot’ mee: een oude laars, lavabo,… Wees creatief.
 
De gratis infoavond gaat door op 9 mei om 20u in het Buurthuis.
 
De infoavond ‘Tuinieren in potten’ maakt deel uit van een Leaderproject. Weldra leest u meer over dit project in Info Vorselaar en op onze website.