•Erfgoeddag•Kijkflat serviceflats•Oproep buurtfeesten•Fietsgraveeractie•Digitale Week

Erfgoeddag
Op zondag 22 april dompelen we ons nog eens onder in het erfgoed van onze streek. De Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van helden. Onze regio is vooral bekend om de haar wielerverleden.
 
Op 21 en 22 april kan u gaan kijken naar de grote tentoonstelling in het teken van onze wielerhelden. Kempens Karakter snorde voor de tentoonstelling ‘Kempen op kop!’ heel wat originele foto’s, verhalen en verzamelobjecten op. Ook toffe filmpjes en geluidsfragmenten worden voor de gelegenheid van zolder gehaald.
 
De tentoonstelling gaat door op 21 én 22 april in sportcentrum De Dreef (telkens van 10u tot 18u).
 
Naast de tentoonstelling zijn er nog heel wat leuke activiteiten te beleven:
-          de kindergemeenteraad richt in samenwerking met de gemeenteraad een autoloos parcours in met leuke activiteiten voor kinderen
-          u kan gaan fietsen op het wielerparcours
-          op de provinciale wielerbijeenkomst worden wel 3000 renners verwacht
-          u kan Luik-Bastenaken-Luik volgen op een groot scherm
-          wedstrijd Kom op wieltjes!
 
 
Kijkflat serviceflats
Op zondag 15 april van 13u30 tot 16u30 kan het publiek een kijkje komen nemen in de afgewerkte kijkflat in het nieuwe serviceflatcomplex “De Schittering” Nieuwstraat 11 Vorselaar.
 
Er zijn enkele mensen van het OCMW aanwezig om uitleg te geven wat de serviceflat te bieden heeft.
 
De mensen die reeds op de interesselijst staan voor een serviceflat, zijn persoonlijk verwittigd en ontvangen een individueel uur om op zaterdag de flat te bezichtigen.
 
  
Oproep buurtfeesten
Buurtcomités, wijken of straten die een buurtfeest plannen op zaterdag 7 juli 2012 kunnen rekenen op ondersteuning van het gemeentebestuur (in de vorm van animatie, optreden, aankleding, ...)
 
De buurtverenigingen van Sassenhout, Nieuwstraat en Bergstraat, … doen alvast mee! Organiseert u ook iets in de buurt op 7 juli? Laat het dan snel weten!
 
 
Fietsgraveeractie
Van dinsdag 17 april tot en met zaterdag 21 april kan u tijdens de openingsurenterecht op het containerpark om uw fiets te laten merken.
 
Op donderdag 19 april is het toestel niet aanwezig op het containerpark, want dan wordt het gebruikt voor een grote graveeractie op de KHK.
 
Ook fietsers die op 19 april hun fiets moeten achterlaten aan de fietsenstalling op de Markt, kunnen hun fiets laten merken. Tussen 8u en 11u kan u ter plaatse een labeltje vragen voor uw fiets. Wij zorgen dan voor de gravering.
 
Vergeet uw rijksregisternummer niet mee te nemen.
 
Digitale Week
Wil u ook een stapje in de digitale wereld zetten? De Digitale Week helpt u op weg! Maak kennis met de computer, het internet en nog zoveel meer. Er staan heel wat boeiende en leerrijke activiteiten op het programma. Alle activiteiten gaan door in de bibliotheek.
 
Programma:
Maandag 23 april van 10u tot 11u of van 11u tot 12u
    Werken met USB-stick
 
Dinsdag 24 april van 9u tot 10u30 of van 10u30 tot 12u
    Etiketten maken in Excel en Word
 
Woensdag 25 april van 14u tot 16u
    Spelletjesnamiddag
> Groot en klein zijn welkom voor actieve Wii fit plus en
    spelletjes op PC en TV!
 
Donderdag 26 april van 9u tot 12u
    Digitaal fotoboek maken
 
Donderdagavond 26 april van 18u tot 20u
    Introductie in de Sociale Media (Twitter, Facebook, ...).