•Afwerking Vorselaar-Noord•Feesttradities in beeld•Kijkflat serviceflats te bezichtigen•Bloedinzameling Rode Kruis•Lessenreeks Digidak•Wijziging dienstverlening bib

Afwerking Vorselaar-Noord
De werken in Vorselaar-Noord zitten momenteel in hun laatste fase. Na intens overleg zullen de nutsmaatschappijen deze week hun werken aan de ondergrondse leidingen afronden. Alle openbare verlichting zal ook eind deze week geplaatst zijn (met uitzondering van de verlichtingspaal ter hoogte van Moleneinde 77).
 
Aannemer Deckx zal onderaannemer Van Raak contacteren om de betuining in de baangrachten te voltooien. Deze afwerkingfase gaat maandag 26 maart van start. Daarna volgt de afwerking van de straat met onder andere de asfalteringswerken.
 
Wij houden u op de hoogte.
 
 
Feesttradities in beeld
De Vorselaarse fotovrienden en de kookclubs van KWB en Veusseleir Culinair zijn op zoek naar oude foto’s, menu’s en andere herinneringen aan allerlei feesttradities van vroeger (communie, geboorte, teerfeest, huwelijk, kermis, lichtmis). De verzamelactie kadert in een project van de intergemeentelijke erfgoedcel ‘Kempens Karakter’.
 
Heeft u nog foto’s van feesten waar er getafeld wordt? Bijzondere tradities die gevierd werden? Die oude foto’s en menukaartjes kan u binnenleveren op het gemeentehuis ter attentie van de dienst cultuur.
 
Vanzelfsprekend krijgt u de documenten ongeschonden terug. We maken er enkel een digitale kopie van. Bedankt voor uw medewerking.
 
 
Kijkflat serviceflats te bezichtigen
Op zondag 15 april van 13u30 tot 16u30 kan het grote publiek een kijkje komen nemen in de afgewerkte kijkflat in het nieuwe serviceflatcomplex “De Schittering” Nieuwstraat 11 te Vorselaar.
 
Er zijn enkele mensen van het OCMW aanwezig om uitleg te geven wat de serviceflat te bieden heeft.
De mensen die reeds op de interesselijst staan voor een serviceflat, zijn persoonlijk verwittigd en ontvangen een individueel uur om op zaterdag de flat te bezichtigen.
 
 
Bloedinzameling Rode Kruis
Het Rode Kruis zamelt dinsdag 24 april bloed in. Bloedgevers zijn welkom in zaal den Engel van 18u tot 20u30.
 
Volgende dagen mag u ook alvast aankruisen op uw kalender: 7 augustus en 6 november.
 
Bent u helaas verhinderd? U kan ook bloed geven in een van onze buurgemeenten. De kalenderkan u raadplegen op de website van het Rode Kruis.
 
 
Lessenreeks Digidak
Na de paasvakantie start Digidak met nieuwe lessenreeksen: computerwegwijs, internet, fotobewerking, Word, Excel en PowerPoint. De lessen zijn gratis. We vragen bij inschrijving een waarborg van € 5. Die krijgt u na de laatste les terug.
Info en inschrijving: in de bib op woensdag 18 april van 10u tot 12u of op donderdag 19 april van 18u tot 20u
 
 
Wijziging dienstverlening bib
Op basis van de bibenquête waaraan 343 mensen deelnamen in het najaar van 2011, worden er op 1 april een aantal nieuwigheden ingevoerd.
 
- Op maandagavond zal de bib geopend zijn tot 20u.
- Op dinsdagavond zal de bib een nieuwe uitleenavond organiseren van 18u tot 20u.
- De uitleen van tijdschriften wordt ingekort tot 1 week en verlenging is niet mogelijk.
 
De bib wil op deze manier nog meer toegankelijk zijn voor werkende mensen. Als tweede doel wil de bib dat tijdschriften nog vaker en sneller uitgeleend kunnen worden.