•Fotowedstrijd 50 jaar IOK•Sportvormingen•Jeugdboekenweek•Go Strange•Koffiestops

Fotowedstrijd 50 jaar IOK
IOK bestaat in 2012 precies 50 jaar. Om dit te vieren organiseert IOK een grote fotowedstrijd in het thema “Kempen in beeld”.
 
Zoek inspiratie in thema’s zoals ‘groene Kempen’ en ‘wonen, werken en mensen in de Kempen’. Fotografeer oude, nieuwe, moderne, klassieke, grote of kleine gebouwen. Leg ·         Fotowedstrijd 50 jaar IOK
·         Sportvormingen
·         Jeugdboekenweek
·         Go Strange
·         Koffiestopsde dorps- of stadskern vast op de gevoelige plaat. Of kiek de Kempense flora en fauna. De mogelijkheden zijn eindeloos, voorwaarde is wel dat de foto’s in de Kempen genomen zijn. Meer bepaald in het werkingsgebied van IOK, de gemeenten van het arrondissement Turnhout en de gemeenten Heist-op-den-Berg en Nijlen van het arrondissement Mechelen.
 
U kan digitale foto’s insturen tot 31 augustus 2012. Een professionele jury zal de mooiste foto’s selecteren. De winnaars ontvangen een geldprijs. Voor jongeren onder 18 jaar is er een extra prijzenpot voorzien.
 
Een selectie uit de foto’s wordt van 12 oktober tot en met 1 november 2012 tentoongesteld in de Warande.
 
> Info en reglement: http://www.iok.be, 014 56 27 09
 
Sportvormingen
In 2012 kan u opnieuw deelnemen aan verschillende sportvormingen. Het overzicht van de cursussen kan u hier bekijken op onze website.
 
In de rubriek nieuws krijgt u steeds specifieke informatie over de aangeboden vorming.
 
De eerste sessie gaat door op 16 maart in Hulshout en spitst zich toe op letselpreventie.
> Inschrijven (voor 9 maart): 03 240 63 73, http://www.apbsport.be
 
Jeugdboekenweek
Dit jaar staan dieren centraal tijdens de jeugdboekenweek. De bibliotheek werkte 2 leuke thema-activiteiten uit.
 
Woensdag 14 maart om 15u houdt dierenarts Elly De Schrijver een spreekuur in de bib. Per raadpleging voorzien we 10 minuten. Slechts 6 personen kunnen deelnemen. Vol is vol.
 
Op woensdag 21 maart van 16u30 tot 17u30 gaat Lentel De Hertog (vrouw Bart Wellens) samen met 10 kinderen uit het 1ste, 2de of 3de leerjaar op yogareis met Raf de Giraf.
 
 
Go Strange
Wilt u wel eens nar het buitenland?. Niet om er op reis te gaan. Wel om er vrijwilligerswerk te doen of een vakantiejob, een taalcursus te volgen, stage te lopen, te studeren...
 
Tijdens de Go Strange infosessies komt u te weten welke buitenlandmogelijkheden er zoal bestaan.
 
Twee jonge wereldburgers doen hun internationaal verhaal. Wie interesse heeft om er gratis als vrijwilliger op uit te trekken, krijgt meer info over het Youth In Action programma.
 
Een medewerker van Eures-VDAB adviseert over wonen & werken in een ander Europees land.
 
Voor individuele vragen kunt u bij de helpdesk terecht.
 
De infosessies gaan door op 13 maart om 17u30 en 19u in Europa Direct Antwerpen (Lombardevest 23). De toegang is gratis.
 
 
Koffiestops
Broederlijk Delen organiseert in maart enkele koffiestops. Vrijwilligers bieden u op verschillende plaatsen een lekkere kop koffie aan. In ruil kan u een vrije bijdrage schenken ten voordele van Broederlijk Delen.
 
- Op 1 maart bent u tussen 18u en 20u van harte welkom in de bibliotheek voor een kopje koffie.
- Op 3 maart kan u tijdens de openingsuren doorlopend terecht bij GB.