•Nieuwe leverancier maaltijdbedeling•Buitenspeeldag 28 maart•G-sport•Winnaars ornamentenwandeling•Straatnaamborden met geschiedenis

Nieuwe leverancier maaltijdbedeling
Verandering van spijs doet eten. Vanaf 1 maart 2012 zullen de maaltijden afkomstig zijn van een nieuwe leverancier. De gemeente ging in zee met Veresto (Groep Van Eyck) uit Olen.
 
De prijs blijft gewoon behouden. U betaalt nog steeds € 6 per maaltijd.
 
Vragen over de maaltijdbedeling, over het menu, ...?
 
 
Buitenspeeldag 28 maart
Ook dit jaar neemt Vorselaar deel aan de Buitenspeeldag, op woensdag 28 maart. We willen alle Vorselaarse kids aanzetten om massaal naar buiten te gaan voor een volle dosis sport en spel.
 
Van 13u30 tot 16u30 kunnen kinderen zich naar hartenlust komen uitleven aan het sportcentrum. Er staan heel wat toffe activiteiten op het programma: springkastelen, gekke fietsen, grote gezelschapspelen, ... Toegang is gratis voor iedereen. De Buitenspeeldag gaat sowieso door, ook bij regenweer.
 
Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste begeleiders om de activiteiten in goede banen te leiden. Al wie graag een handje komt toesteken, mag een seintje geven aan de jeugddienst!
 
 
G-sport
Onze gemeente streeft ernaar zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, óók mensen met een handicap.
 
G-sport is  er speciaal voor kinderen, jongeren en volwassenen voor wie bewegen en beleven anders is. Vorselaar werkt samen met de Sportregio Kempen ILV om G-sport mogelijk te maken.
 
Dit jaar staan er weer leuke activiteiten op de kalender, zoals de sportdagen en -kampen tijdens de schoolvakanties.
Voor vragen over het aanbod, ondersteuning voor sportclubs, sportrolstoelontlening, ... kan u terecht bij de regionale G-sportmedewerker.
 
 
Winnaars ornamentenwandeling
Tijdens de eindejaarsperiode kon u een wandeling maken langs de tientallen kerstornamenten in ons dorp. Op het invulstrookje van de wandelbrochure kon u uw opmerkingen kwijt.
 
In totaal 85 mensen vulden het strookje in. De opmerkingen waren opnieuw uitermate positief. Regelmatig klonk de vraag om door te gaan met het initiatief.
 
Een onschuldige hand trok 2 winnaars: Heidi Vissenberg uit Pullesebaan 10 Vorselaar en Yentl Steukers uit Beeldekensstraat 17 Vorselaar. De winnaars ontvangen Vorselaarse Geschenkenbons ter waarde van € 25, geschonken door Unizo Vorselaar. Zij kunnen hun prijs afhalen in café Den Engel.
 
Hartelijk dank aan alle deelnemers.
 
 
Straatnaamborden met geschiedenis
Niets lijkt zo alledaags als een straatnaambord. We passeren er elke dag tientallen zonder er bij stil te staan welke schat aan informatie ze bevatten. De borden verwijzen immers naar het verleden, de geografie, invloedrijke personen, … Iedere straat heeft zo zijn eigen verhaal.
 
Om deze verhalen niet verloren te laten gaan, schaarden de 7 gemeentebesturen van het LEADER-gebied Regio Midden-Kempen Beweegt! en RURANT vzw zich achter een nieuw project. In iedere deelnemende gemeente staan er weldra 50 verklarende straatnaamborden.
 
In ons dorp werden de eerste nieuwe straatnaamborden onthuld op 5 februari in de buurt van de Schranshoeve.