•Gratis feestbussen eindejaar•Werkzaamheden Vorselaar-Noord•Opening cafetaria ‘de dreef’•Kempens Karakter•TV Vorselaar•Man Bijt Hond

Gratis feestbussen eindejaar
Met de steun van de gemeente brengt De Lijn u op oudejaarsnacht en nieuwjaarsdag veilig en zonder parkeerproblemen naar uw favoriete feestje en weer thuis.
Uw gemeente betaalt uw feestbussenbiljet dat u op voorhand kan afhalen op de verdeelpunten. Met het gratis kaartje kan u op 31 december vanaf 18u en op nieuwjaarsdag onbeperkt reizen.
 
 
Werkzaamheden Vorselaar-Noord
In Vorselaar-Noord zijn grote rioleringswerken aan de gang: nieuwe aanleg van riolering voor de betrokken bewoners (Hidrorio) en een bovenlokaal gedeelte (Aquafin). Daardoor ligt de as Putakkerstraat - Moleneinde - Klissenhoek al een hele poos volledig open.
 
Nadat de betonneringswerken werden afgerond, konden de bewoners al terug aan hun huis. Zij kunnen opnieuw gebruik maken van de toegang langs Zanzibar.
 
Doorgaand verkeer moet nog even de omleiding volgen, omdat de veiligheid op het Moleneinde nog niet kan worden gegarandeerd.
 
De resterende oprit- en beschoeiingswerken staan op de planning.
 
 
Opening cafetaria ‘de dreef’
De cafetaria van sportcentrum ‘de dreef’ is opnieuw geopend. Dit vieren wij graag samen met u. Daarom vindt u in de nieuwe Info Vorselaar (editie 24) een bonnetje. In de cafetaria van ‘de dreef’ kan u de uitgeknipte bon inruilen voor een gratis Corsendonk.
 
 
Kempens Karakter
Op de erfgoedbank Kempens Karakter vindt u prachtige foto’s en postkaarten van Berlaar, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lier, Lille, Nijlen, Olen en Vorselaar. Wellicht heeft u zelf ook nog leuke foto’s van familie, buurt of vereniging die een plaatsje in de erfgoedbank waard zijn.
 
 
TV Vorselaar
Televisiekijkers uit gans Vlaanderen kunnen het gemeentenieuws bekijken op TV Vorselaar. Voorheen was TV Vorselaar exclusief voor wie de regionale zender RTV kon ontvangen. Dat is inmiddels uitgebreid voor de kijkers van digitale televisie.
Bent u bijvoorbeeld op vakantie aan zee en is er digitale televisie aanwezig? Via de extra-knop kan u het nieuws in onze gemeente op de voet volgen.
 
 
Man Bijt Hond
Onze gemeente kreeg de eer om deze week centraal te staan als ‘het dorp’ in het televisieprogramma Man Bijt Hond (één). Wie de verhalen van onze Vorselarenaren wil volgen, stemt elke weekdag af op één vanaf 19u30. U kan ook de reportages van de voorbije drie dagen herbekijken op de website van één.