•Vernieuwing gasnet dorpscentrum •Preventietips•Ornamentenwandeling•Energiepremies in 2012•IOK Afvalophaling•Rechtzetting Kerstinfo

Vernieuwing gasnet dorpscentrum
U kon de grondwerken in ons dorpscentrum reeds opmerken. De firma Wouters bvba werkt in opdracht van Eandis aan de gasleiding.
De laatste fase van deze werken is in zicht: deze week wordt de doorgang in de Kuiperstraat bemoeilijkt, volgende week is het kruispunt Kuiperstraat – Cardijnlaan – Boulevard aan de beurt. De firma Wouters probeert alleszins de werken te beëindigen vóór de start van de kerstvakantie.

Concreet wil dit zeggen dat deze week op donderdag 15 december 2011 of vrijdag 16 december 2011 (weersafhankelijk), een oversteek gemaakt wordt t.h.v. het postkantoor. Ook de parking t.h.v. café den Tip wordt dan opengelegd. In de Kuiperstraat is op dat moment geen doorgang mogelijk. Er wordt een wegomleiding voorzien.
Volgende week, op dinsdag 20 december wordt een oversteek gemaakt t.h.v. Kuiperstraat – Boulevard, na de ochtenddrukte.
Woensdagnamiddag 21 december is, na schooleinde, de oversteek Kuiperstraat – Cardijnlaan aan de beurt. In de Cardijnlaan zal tijdelijk dubbele rijrichting toegelaten zijn. De firma Wouters bvba garandeert ons 's avonds doorgang.

De lokale politie zal ter plaatse assistentie leveren.
Wij verontschuldigen ons voor deze ongemakken en hopen te kunnen rekenen op uw begrip.
 
 
Preventietips
Hoe kan u inbraak voorkomen?
In de politiezone Neteland, waar ook Vorselaar deel van uitmaakt, is het aantal woninginbraken onlangs gestegen. De korte dagen aan het einde van het jaar zijn hiervoor traditioneel een gevoelige periode.
 
> Met deze preventietipskan u alvast het risico beperken.

Hoe kan u CO-vergiftiging voorkomen?
CO is een kleurloos, geurloos, smaakloos en niet-irriterend gas dat vrijkomt bij slechte of onvolledige verbranding. Iedereen die de woning verwarmt op gas, kolen, hout, petroleum, pellets, mazout, stookolie enz. … kan ermee te maken krijgen.
> Lees hier preventietips voor CO-vergiftiging.

Rookmelders redden levens
Maak een verstandige keuze en haal een rookmelder in huis. Deze kan uw leven redden, want rook is vaak de doodsoorzaak bij een woningbrand.
 
 
Ornamentenwandeling
Dankzij het initiatief van de Vorselaarse cultuurraad is het dorpscentrum vanaf 16 december weer gevuld met prachtige kerstornamenten. De kunstwerken werden gecreëerd door scholen, verenigingen en buurtwerkingen. Ze stellen allerlei taferelen voor die de symboliek van kerstmis in zich dragen.
 
Ook de plaatselijke handelaars en horecazaken werken mee. Zij zorgen voor feestelijke versiering en verlichting. Zo wordt de wandeling door het centrum een unieke belevenis.
 
Haal een wandelbrochure bij de horecazaken in het centrum van Vorselaar. Naast een mooie kerstwandeling (3km) maakt u twee keer kans op een bon t.w.v. € 25, inwisselbaar bij Vorselaarse leden van Unizo.
 
Op 26 december is er een speciale kerstzingwandeling. Dan krijgt u een woordje uitleg bij de ornamenten en worden er kerstliederen gezongen. Vertrek om 19u stipt aan het Buurthuis.
 
 
Energiepremies in 2012
Vanaf 1 januari 2012 veranderen de voorwaarden en tegemoetkomingen van heel wat energiepremies. Zo worden de premiebedragen voor onder meer dakisolatie, muurisolatie of de vervanging van enkel of gewoon dubbel glas door superisolerend glas verhoogd. De premie voor een condenserende aardgasketel wordt vanaf volgend jaar enkel nog toegekend aan beschermde klanten.
 
 
IOK Afvalophaling
De afvalophaling in Vorselaar wordt volledig georganiseerd door IOK Afvalbeheer. Bij problemen met of vragen over deze afvalophaling kan u best rechtstreeks met hen contact opnemen.
 
Merkt u dat er in uw straat het afval (papier/karton, GFT, Restafval PMD) niet werd opgehaald, contacteer dan zo snel mogelijk de ophaaldienst zodat zij de problemen nog kunnen oplossen. Hoe langer u wacht met de ophaaldienst te contacteren, hoe minder kans dat het afval nog wordt opgehaald.
 
De ophaling van afval start vanaf 7 uur ‘s morgens. Wegens onvoorziene omstandigheden kan de route wijzigen waardoor de vuilniswagen vroeger dan gewoonlijk bij u langskomt. Zet daarom altijd uw afval voor 7 uur buiten om er zeker van te zijn dat het op tijd klaar staat.
 
 
Rechtzetting Kerstinfo
In de kersteditie van Info Vorselaar zijn jammer genoeg enkele foutjes geslopen. Bij de activiteiten op kerstavond, kerstdag en tweede kerstdag staat wel de juiste datum, maar niet de juiste dag vermeld. 24 december valt dit jaar op zaterdag, 25 december op zondag en 26 december op maandag. Onze excuses voor de vergissing.
Kok-aan-huis Gastron’Home uit Vorselaar was niet opgenomen bij de horecazaken. Gastron'Home wil tijdens de feestdagen al hun klanten bedienen. Daarom bieden zij een traiteurdienst aan, af te halen of aan huis geleverd.