•Gratis bustickets met oudejaar •Vacature Kempens Karakter•Inschrijfmoment gratis pc-lessen Digidak•Infomoment serviceflats Nieuwstraat•Selectief slopen

Gratis bustickets met oudejaar
Ook dit jaar steunt Vorselaar de eindejaarsactie van de Lijn. De gemeente betaalt voor al haar inwoners een feestbussenbiljet zodat u op oudejaarsnacht en nieuwjaarsdag veilig en zonder parkeerproblemen naar uw favoriete feestje en weer thuis geraakt.
 
Het gratis feestbussenbiljet kan u op voorhand ophalen in één van de verdeelpunten: het gemeentehuis, de bib en dagbladhandels Laurisa (Riemenstraat) en Wens-Torfs (Molenstraat).
 
 
Vacature Kempens Karakter
Erfgoedcel Kempens Karakter is op zoek naar een erfgoedcoördinator 38/38u (A1a). Interesse? Solliciteer voor 19 december 2011.
 
 
Inschrijfmoment gratis pc-lessen Digidak
Kent u iemand die graag wil deelnemen aan de gratis pc-lessen van Digidak in de bib? Deze lessen kennen telkens weer een enorm succes.
 
Inschrijven kan op donderdag 22 december van 10u tot 12u en van 18u tot 20u. Als er nog vrije plaatsen zijn, kan u nadien ook inschrijven tijdens de vrije inloopmomenten.
 
Welke cursussen worden gegeven: Computerwegwijs; Internet, E-mail en chat; Word; Power point; Fotobewerking; Excel
 
Welke cursusmomenten: maandag van 9u tot 12u; maandag van 17u30 tot 19u30; dinsdag van 9u tot 12u en dinsdag van 19u tot 21u
 
 
Infomoment serviceflats Nieuwstraat
Op donderdag 15 december om 13u30 organiseren we in de raadszaal van het gemeentehuis een infonamiddag i.v.m. de nieuwe serviceflats in de Nieuwstraat 11. Iedereen met interesse in serviceflats is welkom.
 
Volgende zaken worden toegelicht: hoe ziet een flat eruit? Wat zijn de voordelen van een serviceflat? Hoe werkt het systeem van de wachtlijst? Wat gebeurt er zoal in het dienstencentrum?
 
Info: liesbeth.aerts@vorselaar.be
Graag een seintje als u aanwezig wil zijn.
 
 
Selectief slopen
Bij het afbreken van gebouwen komt enorm veel afval vrij. Sommige delen kunnen we recupereren: zo kan gebroken steenfractie opnieuw stabilisé of beton worden, op voorwaarde dat ze niet verontreinigd is.
 
Dat is mogelijk door gebouwen selectief te slopen. Bij de ontmanteling van een gebouw, worden daarbij de verschillende afvalstromen die vrijkomen apart ingezameld en afgevoerd. De inspanningen om selectief te slopen leveren bovendien een financieel voordeel op, omdat deze stroom niet eerst moet gesorteerd worden, alvorens te recycleren.
 
Uiteraard is het niet de bedoeling om kleine verbouwingen, zoals het uitbreken van een badkamer, te onderwerpen aan selectief slopen. Voor verbouwingen waarbij een bouwvergunning vereist is, biedt het selectieve slopen daarentegen een duidelijke meerwaarde.
 
Ook voor werken waarbij een aanzienlijke hoeveelheid steenpuin vrijkomt, zoals het heraanleggen van een oprit of terras, houdt men de steenfractie best apart. Een container zuiver steenpuin is immers eenvoudiger te verwerken en kost een stuk minder dan het verwerken van een container gemengd afval.