•Cartoontentoonstelling in gemeentehuis•11.11.11•Sluitingsdagen•Oude filmpjes•Raad voor lokale economie•Vacatures Gemeente

Cartoontentoonstelling in gemeentehuis
"Zinloos Geweld, teken(ingen) des tijds" is een artistiek en creatief statement, gemaakt door een combinatie van jong talent en bekende(re) namen die hun beste cartoons opvissen uit hun archief en het samen presenteren met speciaal voor de tentoonstelling gemaakt werk. We zijn ervan overtuigd dat humor jong én oud kan enthousiasmeren rond een maatschappelijk thema én in beweging kan krijgen om na te denken. Humor is hét wapen om bewustwording te creëren. Een mens zou er vrolijk van worden.
Daarom kan u nog tot en met vrijdag deze humoristische cartoontentoonstelling bezoeken in het gemeentehuis, tijdens de openingsuren en op vrijdagvoormiddag tijdens de plechtigheid voor Wapenstilstand.
 
 
11.11.11
Vrijdag is het 11 november ... 11 november 2011. Dat wil zeggen dat de 11.11.11.-actie dit jaar wel bijzonder symbolisch is en ook wat anders zal verlopen dan voorbije jaren. Ook de klassieke Wapenstilstandsherdenking op 11 november wordt dit jaar weer in een nieuw kleedje gestopt. Het gemeentebestuur vindt het immers belangrijk om de boodschap van 11 november blijvend in de aandacht te brengen, ook voor jongeren.
 
Tegen zinloos geweld
Oorlog is een extreme vorm, maar eigenlijk gaat het over een vorm van ‘zinloos geweld’. Tijdens de plechtigheid voor Wapenstilstand willen we dit jaar een vlindertegel onthullen: het symbool tegen zinloos geweld. Ook de Vorselaarse scholen zullen een intentieverklaring afleggen. Iedereen is van harte welkom op de plechtigheden. De korte kerkdienst start om 9u en omstreeks 9u30 - 9u40 vindt dan een plechtigheid plaats op het Marktplein.
 
11.11.11. om 11u11: begeleide wandeling
De gratis wandeling ‘Vorselaar Wandelt’ vertrekt op 11 november 2011 om 11u11 aan Den Engel. In tegenstelling tot eerdere berichten is het parcours niet volledig toegankelijk voor rolstoelen. Alle deelnemers krijgen een gratis drankje aangeboden ter hoogte van De Roos van Casablanca. U kan ter plaatse uw eigen picknick opsmullen of op eigen kosten een snack bestellen. De organisatie is in handen van VVV-Toerisme Vorselaar. Iedereen is van harte welkom.
 
11.11.11-actie en geschenkenbeurs in zaal Den Engel
De geschenkenbeurs loopt vrijdag van 13u tot 22u, zaterdag van 10u tot 22u en zondag van 10u tot 18u. Het ganse weekend kan u hier terecht voor eerlijke geschenken en een stuk taart met een drankje ten voordele van 11.11.11.
 
Op 11.11.11 om 20u is er bovendien de gratis film ‘Klimaatchaos’ en op 12.11.11 om 20u de klimaatshow van low impact man Steven Vromman.
 
Geldinzamelactie
U kan de boeren in het Zuiden financieel steunen op 000-0000011-11. Giften van € 40 en meer zijn fiscaal aftrekbaar.
 
 
Sluitingsdagen
Op vrijdag 11 november zijn het gemeentehuis en alle gemeentediensten gesloten. Op zaterdag 12 november zijn het containerpark en de bib gesloten.
 
Daarna staan wij graag terug tot uw dienst.
 
 
Oude filmpjes
De besturen en de verenigingen van de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lier, Lille, Nijlen, Olen en Vorselaar gingen samen met de erfgoedcel Kempens Karakter aan de slag om eind 2010 een nieuwe erfgoedbank op het web te plaatsen. Op www.kempenserfgoed.bevindt u een heleboel oude foto’s, geluids- en videofragmenten uit de regio van Kempens Karakter terug.
 
Maar het project is nog lang niet af. De bedoeling is namelijk om de Erfgoedbank in de toekomst blijvend aan te vullen met interessante informatie. De erfgoedcel zoekt momenteel oude filmpjes: 8mm, 16mm, Super8 of VHS. Ook oude foto's, kaarten of prenten zijn nog steeds welkom! U kan dit materiaal bezorgen op de Vorselaarse cultuurdienst, vergezeld van zoveel mogelijk informatie. Wij digitaliseren het en bezorgen het u nadien in onbeschadigde toestand terug.
 
 
Raad voor lokale economie
Pure Kempen – Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan
 
Alle Vorselaarse ondernemers zijn vandaag welkom op de nieuwe info-vergadering van de Raad Lokale Economie om 20u in de raadzaal van het gemeentehuis.
 
Volgende onderwerpen worden besproken:
Pure Kempen en Streekproducten. Johny Geerinckx, medewerker provincie Antwerpen, legt uit wat het label Pure Kempen inhoud en wat dit kan betekenen voor de Vorselaarse ondernemer.
 
In het tweede gedeelte geeft Danny Vaes, IOK, meer uitleg over de wijzigingen van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan. Het GRS wordt herzien voor het gedeelte wonen en ondernemen.
Uw inbreng is hier zeker van belang!
 
 
Vacatures Gemeente
Er zijn interessante vacatures opengesteld bij het gemeentebestuur. Solliciteer voor 27 november.
 
- Communicatieambtenaar  m/v, sterk in redactie/lay out, 30/38 - niveau B, vervangingscontract: 9 maanden
 
- Administratief assistent(e) grondgebonden zaken m/v, ervaring in Autocad, Arcview of GIS, 38/38 - niveau D, onbepaalde duur
 
- Begeleid(st)er voor Kinderclub De Regenboog m/v, 19/38 - niveau D, onbepaalde duur
 
Ook de vacantverklaringen in de scholengroep van de gemeenteschool kan u op onze website terugvinden.