•Vorselaar eerste CRAB-gemeente van Vlaanderen!•Wegenwerken Moleneinde•Bibverwendag•De speelpleinzomer van Kaboem!•Interessante Vorming•Vacatures Gemeente

Vorselaar eerste CRAB-gemeente van Vlaanderen!
De Vlaamse Overheid verplicht elke Vlaamse gemeente tot het opmaken van een centraal referentie-adressenbestand (CRAB). Zo kan elke gemeente zelfstandig instaan voor adresbeheer. Dat maakt het toewijzen van straatnamen en huisnummers veel efficiënter. Ook nutsmaatschappijen en veiligheidsdiensten hebben zo minder risico op fouten.
 
Vorselaar vond het belangrijk hier snel werk van te maken. Elke gemeente krijgt vier jaar de tijd om het adressenbestand op punt te stellen. Onze diensten klaarden de klus in 6 weken. Daarom is de gemeente nu koploper in Vlaanderen. Vorselaar ontving gisteren uit handen van de Vlaamse overheid (AGIV) als eerste het attest van CRAB-gemeente.
 
Vorselaar maakte ook werk van een beleidsnota met daarin praktische afspraken met politie en de eigen diensten. Op die manier wil de gemeente het autonome beheer van het CRAB ook in de toekomst vlot laten verlopen.
 
 
Wegenwerken Moleneinde
De betonneringswerken op het Moleneinde zijn afgerond. De bewoners kunnen sinds vorige week al terug aan hun huis. Vanaf volgende week kan de toegang tot Moleneinde weer open langs Zanzibar.
Dat geldt voorlopig wel enkel voor plaatselijke bewoners of bezoekers. Doorgaand verkeer moet nog even de omleiding volgen.
 
De werken zitten echter op schema en hopelijk kan -zoals eerder aangekondigd- medio november de weg helemaal terug worden opengesteld. Wij danken de plaatselijke bewoners en alle passanten voor hun begrip.
 
 
Bibverwendag
Zaterdag 15 oktober van 10u tot 12u legt de bib al haar bezoekers in de watten: 
-          voor iedereen is er een verrassing (zolang de voorraad strekt)
-          voor iedereen is er gratis koffie of thee
-          een grote boeken- en tijdschriftenverkoop i.s.m. Digidak
-          een landencocktail: mensen uit Vorselaar vertellen over hun recente reis: Zara Piron over Vietnam, Elly De Schrijver over India en Jef Lembrechts over de Russische republieken
 
Om 11u is de prijsuitreiking van de ’Grotevakantieleesactie’. De winnaars mogen gratis met de bus naar de boekenbeurs gaan op donderdagavond 3 november.
 
 
De speelpleinzomer van Kaboem!
Voor het vierde jaar op rij konden alle Vorselaarse kids tussen 6 en 14 jaar zich deze zomer amuseren op Speelplein Kaboem!
 
We vatten de Kaboem!-zomer even voor u samen:
- 33 speelpleindagen
- 22 speelse animatoren
- 160 speelpleinpassen
- gemiddeld 38 kinderen per dag
- de laatste vakantiedag was de topdag: 56 kids
- 895 stukken fruit als vieruurtje
- 1,2 kilometer scoobidoodraad
- 3 uitstappen
- onvergetelijke bosspelen, kook- en knutselkunsten, go-cartraces, toneeltjes, bouwwerken, ...
 
Er bleven ook nog een heleboel verloren voorwerpen achter. U kan deze tot 15 december ophalen op de jeugddienst. Wat na 15 december 2011 niet is opgehaald, schenken we aan het goede doel.
 
 
Interessante Vorming
Sportdienst Vorselaar organiseert i.s.m. met Sportregio Kempen enkele interessante vormingen. Al wie interesse heeft, mag deze vormingen volgen.
 
- 20 oktober: Wegwijs in fiscaliteit en de sportclub (Administratief Centrum Herentals, 19u tot 22u) i.s.m. Dynamoproject, inschrijven tot donderdag 13 oktober
 
- 14 november: Spelen en sporten met ADHD (Gemeentehuis Vorselaar, 19u tot 21u30) i.s.m. ZitStil, inschrijven tot maandag 7 november
 
Vacatures Gemeente
Er zijn nieuwe vacatures opengesteld bij het gemeentebestuur. Solliciteer voor 27 november.
 
- Communicatieambtenaar  m/v, sterk in redactie/lay out, 30/38 - niveau B, vervangingscontract: 9 maanden
 
- Administratief assistent(e) grondgebonden zaken m/v, ervaring in Autocad, Arcview of GIS, 38/38 - niveau D, onbepaalde duur
 
- Begeleid(st)er voor Kinderclub De Regenboog m/v, 19/38 - niveau D, onbepaalde duur
 
We zoeken ook jobstudenten voor Kinderclub De Regenboog tijdens de herfstvakantie en andere schoolvakanties