• Oudejaarsfeestbussen• Rookmelders te koop• Meer Mobiel• Sluitingsdagen eindejaar• Openluchttentoonstelling

Oudejaarsfeestbussen
Ook dit jaar voorziet de gemeente Vorslaar gratis feestbustickets voor al haar inwoners. Met dit gratis feestbusticket kan u onbeperkt met alle bussen en trams van De Lijn rijden: op oudejaarsavond vanaf 18u en op nieuwjaarsdag. Abonnees rijden gratis tijdens oudejaarsnacht op vertoon van hun Omnipas of Buzzy Pazz.
 
Haal snel uw gratis ticket in één van deze verdeelpunten: het gemeentehuis,de bibdagbladhandel Laurissa en dagbladhandel Wens.
 
> Info: mobiliteit@vorselaar.be, 014 50 71 03
 
 
Rookmelders te koop
Jaarlijks zijn er in ons land zo’n 12 000 branden met gemiddeld 120 dodelijke slachtoffers tot gevolg. 2/3 van die slachtoffers wordt verrast in hun slaap en gedood door de rook. Met een degelijk werkende rookmelder verhoogt de overlevingskans met 70 tot 100 procent. Onze gemeente neemt deel aan de rookmeldercampagne van het Provinciaal Veiligheidsinstituut. Voor € 19,90 euro koopt u in onze gemeente een optische rookmelder met een hoogwaardige lithium batterij die tot tien jaar meegaat. U hebt er 10 jaar garantie op. De rookmelder kan u kopen in het gemeentehuis.
 
> Info: veiligheid@vorselaar.be, 014 50 11 01
www.mijnrookmelder.be
 
 
Meer Mobiel
Voor personen die beperkt zijn in hun mobiliteit ingevolge handicap, ouderdom, … bestaat er de website MeerMobiel. Hier kan u terecht voor specifieke vervoersmogelijkheden in Vlaanderen.  Via ingave van uw postcode kan u nagaan op welk aangepast vervoer u in Vorselaar kan beroep doen.
Indien u kampt met een mobiliteitsbeperking, dan kan u op deze website met al uw vragen terecht, ook rond tegemoetkomingen, kortingen, voorrangskaarten, en dergelijke meer. 
 
> Info: info@meermobiel.be, 011 26 50 30
 
 
Sluitingsdagen eindejaar
Elk jaar zijn er enkele sluitingsdagen tijdens de jaarwisseling. Informeer u tijdig zodat u niet voor een gesloten deur staat. Ook in 2013 staan wij graag terug tot uw dienst!
 
- tot 1 jan: kinderclub gesloten
- 31 dec t.e.m. 2 jan: alle gemeentediensten gesloten
 
> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01
 
 
Openluchttentoonstelling
Dankzij het initiatief van de Vorselaarse cultuurraad is het dorpscentrum tot 11 januari weer gevuld met prachtige kerstornamenten. De kunstwerken werden gecreëerd door scholen, verenigingen en buurtwerkingen. Ze stellen allerlei taferelen voor die de symboliek van Kerstmis in zich dragen.
 
Haal een wandelbrochure bij de horecazaken in het centrum van Vorselaar. Naast een mooie kerstwandeling (3km) maakt u dankzij Unizo twee keer kans op geschenkbons t.w.v. € 25.
 
> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25