•Rookmelders te koop op het gemeentehuis•Betonnering van Moleneinde•Vorselaar geselecteerd voor project verkeersveiligheid•Tentoonstelling ‘Laat naar je borsten kijken’

Rookmelders te koop op het gemeentehuis
Vanaf vandaag zijn op het gemeentehuis rookmelders te koop. De gemeente werkt daarvoor samen met de provincie Antwerpen. Aan het loket zijn rookmelders te koop voor de (voordelige) prijs van € 19,50 euro. Maak een verstandige keuze en haal een rookmelder in huis.
 
 
Betonnering van Moleneinde
Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen, wordt vanaf maandag a.s. ook het laatste deel van Molenhei en Putakkerstraat opengebroken. Volgende stap is het aanleggen van de nieuwe weg op het Moleneinde. Op maandag 26 september wordt beton gestort in de wegbedding. Op dat moment kan de weg drie weken door niemand worden betreden, ook niet door de plaatselijke bewoners. Nadien zijn er nog maximaal 3 weken werk aan de weg. Daarna kan het Moleneinde terug volledig worden opengesteld. Een betonweg aanleggen duurt weliswaar langer maar is veel duurzamer (levensduur en onderhoud) …
 
 
Vorselaar geselecteerd voor project verkeersveiligheid
De gemeente Vorselaar is één van de 10 geselecteerde gemeenten voor een project inzake verkeersveiligheid. Daardoor kan Vorselaar binnenkort een startbaner aanwerven die zich bezig zal houden met projecten inzake verkeersveiligheid: de gemachtigde opzichters, sensiblisering omtrent verkeer en mobiliteit, enzovoort.
 
De startbaner zal mee gecoacht worden door onze lokale werkwinkel / PWA-beambte, de politie Neteland en onze medewerkers van de technische dienst en dienst mobiliteit.
 
 
Tentoonstelling ‘Laat naar je borsten kijken’
De BH-slingers aan het gemeentehuis trokken al de aandacht op de tentoonstelling die vanaf dit weekend te bekijken is in het gemeentehuis. ‘Laat naar je borsten kijken’ is een boeiende tentoonstelling over borstkankerpreventie.
 
Op woensdag 7 september is er om 20u in het gemeentehuis een boeiende gespreksavond met onder meer dr. Marleen Temmerman.