•Zet geen vis uit in de vest•Nieuwe uitbater cafetaria sporthal ‘De Dreef’ en polyvalente zaal•TV Vorselaar op vakantie?•Samenaankoop groene stroom•Vacatures Gemeente•Inzameling 1-persoonsmatrassen voor Burundi

Zet geen vis uit in de vest
Wie de laatste dagen langs de vest van de Schranshoeve wandelde, merkte allicht de trieste aanblik van tientallen grote dode vissen in het water.
 
Eerst werd gedacht aan zuurstoftekort door het lage waterpeil, maar dat bleek niet het geval te zijn. De slachtoffers zijn quasi allemaal brasems: een soort die de voorbije jaren niet in de vest aanwezig was.  Ze werden allicht illegaal uitgezet, zonder besef van de negatieve gevolgen.
 
Op 1 juni 2009 werd de vest officieel opengesteld als openbaar hengelwater. De gemeente werkt hiervoor samen met de Provinciale Visserijcommissie van Antwerpen.  De commissie zet jaarlijks kleine pootvis uit in de vest, waaronder zeelt, blankvoorn, rietvoorn, jonge snoek en paling. De samenstelling van de visstand is afgestemd op de natuurlijke draagkracht van het ondiepe vestwater.  
 
Grote vissen zoals brasem en karper horen hier niet thuis. Ze maken het water troebel door in de bodem te woelen, waardoor andere vissoorten het lastig krijgen. Bij een lage waterstand sterven deze grote exemplaren vaak als eerste door stress. De kadavers veroorzaken op hun beurt een daling van het zuurstofgehalte en in het ergste geval de verspreiding van ziektes zoals botulisme.
De gemeente doet hierbij dus een dringende oproep om niet op eigen initiatief vissen uit te zetten in de vest. Dit is niet enkel onverstandig, maar tevens verboden in elk openbaar water.
 
 
Nieuwe uitbater cafetaria sporthal ‘De Dreef’ en polyvalente zaal
Het college van burgemeester en schepenen besliste over de uitbating van de cafetaria aan de sporthal “de dreef” en voor de uitbating van de -nog in opbouw zijnde- polyvalente zaal.
 
Het lastenboek voor de concessie werkte met een puntensysteem en zocht een evenwicht tussen de concessievergoeding en de visie / het businessplan (investeringen, drank- en verhuurprijzen, ...).
 
Twee kandidaten dienden een voorstel in. Beide inschrijvingen werden nagekeken en beoordeeld. Uiteindelijk was het voorstel van de NV Brouwerij Corsendonk-Distributie het beste aanbod: zowel wat de maandelijkse vergoeding aan de gemeente betreft, als voor het businessplan.
 
De huidige uitbaters van de cafetaria sluiten hun deuren op 15 augustus. De nieuwe uitbaters knappen de cafetaria op en openen zo snel mogelijk in september. De opening van de polyvalente zaal wordt nog steeds op 1 maart 2012 gepland.
 
De groep NV Brouwerij Corsendonk-Distributie gaat voor de uitbating in zee met inwoners uit Vorselaar. Deze hebben ervaring in de horeca en staan garant voor een goede uitbating. De namen worden pas later bekend wanneer het gemeentebestuur ook de samenwerkingsovereenkomsten met hen besproken heeft. 
 
 
TV Vorselaar op vakantie?
Ook tijdens uw vakantie in de Ardennen of aan de Kust kan u het nieuws uit Vorselaar op de voet volgen. Als er op uw vakantieplek digitale televisie van Telenet is, selecteer dan via de ‘extra’-knop TV Vorselaar.
Via TV Vorselaar kan u Info Vorselaar en de laatste nieuwtjes over de gemeente raadplegen. RTV houdt een archief bij van recente reportages over Vorselaar. Daarnaast vindt u algemene info over de gemeente en leuke foto’s uit de oude doos.
 
 
Samenaankoop groene stroom
Van 12 juli tot 2 oktober 2011 kan u opnieuw intekenen op de groepsaankoop groene stroom en gas van het Antwerpse provinciebestuur. Vorig jaar bespaarden meer dan 12 000 huishoudens gemiddeld zo’n € 225 per jaar.
 
Onze gemeente steunt dit initiatief. Inschrijven is vrijblijvend en eenvoudig.  Doe mee, bespaar op uw energiekosten en draag uw steentje bij tot een beter milieu.
 
 
Vacatures Gemeente
Werk je graag met kinderen? Ben je op zoek naar een leuke job in een fijn team? Kinderclub De Regenboog zoekt dringend extra begeleid(st)ers. Neem snel contact op.
 
 
Inzameling 1-persoonsmatrassen voor Burundi
Op onze jaarmarkt was percussiegroep Bekribu te gast. De opbrengst van hun optredens gaat naar de bouw van ziekenhuis ‘Kiyenzi’ in Bujumbura, Burundi. Het ziekenhuis is klaar. Bekribu verzamelde veel materiaal, maar mist nog 15 matrassen.
 
Heeft u een droge, propere matras zonder gaatjes (90*200) die kan dienen voor het ziekenhuis? Dan kan u deze afleveren op het containerpark. De goederen vertrekken eind juli per container.