· 154e jaarmarkt Vorselaar· Stappentellers· Compostbakken en compostvaten· Op Vrouwenmaat· Vacature Kinderclub de Regenboog· Sportverleden Vorselaar

154e jaarmarkt Vorselaar
De jaarmarkt van Vorselaar is een groot feest voor de ganse regio. De voorbije edities waren erg succesvol. 6500 mensen vonden vorig jaar de weg naar het mooie Vorselaar. Dit jaar staat het dorpsfeest in het teken van het jaarthema 'solidariteit'. Wij hopen u ook te mogen begroeten!

Het jaarmarktweekend wordt ingezet met een ludieke solidariteitskoers met trottinetten op vrijdagavond. Tijdens de pauze treedt Ronny Mosuse op. Koers vanaf 18u (inschrijven vanaf 17u), optreden rond 20u.
Zondag sluiten we het jaarmarktweekend feestelijk af met Tiroler Frühshoppen. Afwisselend spelen de Kappler Dorfsmusikanten en een Vorselaars orkest terwijl u geniet van een pintje en een echte 'Jausenteller' met spek, salami, kaas, brood en schnaps uit onze zustergemeente Kappl. Van 11u tot 14u in zaal Den Engel.
Vandaag krijgen alle inwoners van Vorselaar een extra editie van Info Vorselaar in de brievenbus. Daarin vindt u het ganse programma.
U kan de jaarmarkt van Vorselaarook volgen via Facebook.
 
Stappentellers
Er zijn nog enkele Yamax-stappentellers te koop met goed leesbaar scherm, eenvoudige toetsen, deksel dat beschermt tegen regen en stof, veiligheidsstrap, handleiding en stappenboekje. Prijs: € 15.
 
Compostbakken en compostvaten
Inwoners kunnen voordelig compostbakken en compostvaten aankopen via de gemeente. Beide zijn vanaf nu terug beschikbaar.
 
Op Vrouwenmaat
Staan er genoeg vrouwen aan het stuur van uw vereniging?
 
Uit een enquête bleek de reactie van de ondervraagde vrouwen bijna unaniem: ja, vrouwen in het bestuur zijn erg belangrijk.
 
Waarom zijn ze dan lid van een vereniging, maar niet van het bestuur?
 
Vacature Kinderclub De Regenboog
Studeer je dit jaar af in een sociale richting en heb je zin in een boeiende job? Kinderclub De Regenboog zoekt een begeleid(st)er (m/v) voor de buitenschoolse kinderopvang.
 
Sportverleden Vorselaar
Vorselaar is gekend als een echt sportdorp. Heel wat bekende sporters zijn afkomstig uit of wonen in onze gemeente: o.a. Bart Wellens, Lucien Olieslagers, Ward Sels, Paul Herrijgers, René Baeten, Fons Brydenbach, Marleen Mols, Daniël Willems, Geert Wellens, Arne Daelmans, enz. Het wielrennen krijgt in 2012 bijzondere aandacht. Vorselaar wordt dan ook de thuisbasis van de Erfgoeddag 2012.
 
Binnenkort willen we een voorsmaakje bieden met een beperkte virtuele tentoonstelling op de digitale erfgoedbank van Kempens Karakter, www.kempenserfgoed.be.
 
Heeft u thuis nog oude foto’s van Vorselaarse sporthelden, sportwedstrijden, zeges, koersfietsen, ... Of interessante postkaarten, prenten of krantenartikels over dit thema? Dan kan u dit materiaal inleveren op de Vorselaarse cultuurdienst. Wij digitaliseren het en bezorgen het nadien in zijn oorspronkelijke staat terug. Indien gewenst bezorgen wij u ook een digitale kopie.