• Sluitingsdagen eindejaar• Vuurwerk en wensballonnen• Afvalophaalkalender• 4000 km wandelplezier• Ik zoek FSC

Sluitingsdagen eindejaar
Elk jaar zijn er enkele sluitingsdagen tijdens de jaarwisseling. Informeer u tijdig zodat u niet voor een gesloten deur staat. Ook in 2013 staan wij graag terug tot uw dienst!
 
- 24 dec t.e.m. 26 dec:           gemeentehuis, ocmw, bib, Sprankel!, sportcentrum gesloten
- 25 en 26 dec:           containerpark gesloten
- 24 dec tot 1 jan: kinderclub gesloten
- 31 dec t.e.m. 2 jan: alle gemeentediensten gesloten
 
> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01
 
 
Vuurwerk en wensballonnen
De wensballon is de laatste jaren een hype tijdens de eindejaarsfeesten. Een wensballon of geluksballon werkt volgens het principe van een heteluchtballon. Hij vliegt op zo'n honderd meter hoogte tot de vlam automatisch dooft en de lampion terug naar de grond zakt. Als er wat wind is, kan dat wel een paar tientallen kilometer verder zijn.
 
Net zoals in andere gemeenten, is het in Vorselaar verboden om wensballonnen op te laten. Het verbod komt er omdat zo'n wensballon mogelijk gevaarlijk is. Deze ballonnen zijn vaak een onvoorspelbare speelbal van de wind. Als zo'n brandende wensballon neerkomt op gebouwen of in bomen, kan dit brand veroorzaken.
 
Op een veilige manier vuurwerk afsteken is wel toegelaten. Dit dient u vooraf aan te vragen aan de balie van het gemeentehuis. Zodoende werken we aan een gezellige, maar toch ook veilig Kerst- en Nieuwjaarsperiode.
 
> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01
 
 
Afvalophaalkalender
Deze week ontvangt u uw nieuwe afvalkalender. Uniek in Vlaanderen: op deophaalkalender staat een QR-code of Quick Response code.
 
Met een smartphone kan u deze code scannen. U krijgt dan onmiddellijk uw persoonlijke ophaalkalender op uw scherm en kan de ophaaldata vervolgens inlezen in uw agenda. Zo mist u nooit meer een ophaling.
 
> Info: www.iok.be, 014 56 27 09
 
4000 km wandelplezier
Als eerste Vlaamse provincie rondt Antwerpen haar wandelnetwerken af. Er is voortaan keuze uit maar liefst twaalf netwerken, verspreid over de provincie. Goed voor ruim 4.000 kilometer wandelplezier langs knooppunten. De ideale manier om de mooiste landschappen te verkennen.
 
> Meer details, suggestielussen en bestellingen van wandelkaarten op www.deleuksteenlangstewandeling.be.
 
 
Ik zoek FSC
Bent u op zoek naar een geschenk in hout of papier van verantwoorde oorsprong? Kies dan voor hout én papier met het FSC® label.
Via deze website kan u gericht op zoek gaan naar een hout- of papierproduct met het FSC keurmerk, en dit zowel voor niet-afgewerkte producten als eindproducten. Ook kan u via deze website op zoek gaan naar een FSC gecertificeerd bedrijf in uw buurt.
www.ikzoekfsc.be