· Rust- en picknickplek op het Heiken· Fietszoektocht ‘Het groene Neteland’· 100 000 euro voor Netevallei· Invullen belastingaangifte· Vacature Kinderclub de Regenboog· Attractor speelt Ataxie

Rust- en picknickplek op het Heiken
De omgeving van het kapelletje van het Heiken werd opnieuw aangelegd. Dit gebeurde met middelen van het Europese LEADER-programma.
 
Studenten van de KHK uit Geel werkten het concept volledig uit met respect voor de geschiedenis en de eigenheid van het kapelletje en het gehucht ‘Heiken’.
 
De kapel aan het Heiken werd ook gekozen wegens haar waarde als toeristisch knooppunt. Het is een typische afspreekplaats voor mensen die gaan wandelen en fietsen in de buurt.
 
De buurtbewoners worden uitgenodigd op de plechtige opening, dinsdag 31 mei om 16u30.
 
Fietszoektocht ‘Het groene Neteland’
We vieren 10 jaar fietsroutenetwerk met een fietszoektocht door Herentals, Olen en Kasterlee, Geel en Poederlee (38 of 41 km).
 
De brochure kan u kopen in elk van onze infokantoren voor € 2,5. Bij de wedstrijd hoort een winnaar; die rijdt met een gloednieuwe fiets naar huis.
Info: www.hetgroeneneteland.be
 
100 000 euro voor Netevallei
Vzw Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete is officieel erkend. Dat betekent dat de vzw subsidies krijgt om het Kempense landschap te beschermen en te onderhouden.
Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete werd twee jaar geleden opgericht. Het is een samenwerkingsverband tussen de Vlaamse overheid, de provincie Antwerpen en 17 Kempense gemeenten (Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Meerhout, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Retie, Turnhout, Vorselaar en Vosselaar). Ook lokale verenigingen uit de sectoren natuur, landbouw, recreatie en wildbeheer werken mee.

Door de erkenning krijgt de vzw een jaarlijkse subsidie van ongeveer 100 000 euro. Daarmee kan ze haar werking, rond het herstel en het behoud van het landschap, verder uitbouwen.
 
Info: www.rlkgn.be, 014/85 90 23
 
Invullen belastingaangifte
In Vorselaar kan u op verschillende tijdstippen hulp krijgen bij het invullen van uw belastingaangifte.
 
-          Door de dienst Belastingen uit Herentals, op 31 mei en 7 juni van 9u tot 11u45 op het gemeentehuis.
-          Door Curieus Vorselaar, op 9 juni van 18u30 tot 19u30 in het buurthuis.
-          Door ACW, op 20 en 21 juni van 10u tot 12u, van 14u tot 16u en van 18u tot 20u in zaal Den Engel.
 
Breng zeker uw belastingbrief, uw fiscale attesten, de berekening van vorig jaar en uw elektronische identiteitskaart mee.
 
Info: www.tax-on-web.be
 
Vacature Kinderclub De Regenboog
Werk je graag met kinderen? Ben je op zoek naar een leuke job in een fijn team? Kinderclub De Regenboog zoekt dringend extra begeleid(st)ers. Neem snel contact op.
 
www.vorselaar.be, personeel@vorselaar.be, 014/507102
Attractor speelt Ataxie
Op  zaterdag 4 juni om 16u is een reizend theater te gast op de weide naast de Schranshoeve.
 
Het theatergezelschap, met roots in Vorselaar, trekt met een antieke tractor en een zelfgebouwde pipowagen door het land. Kom een kijkje nemen en geniet van deze gratis try-out voorstelling ‘Ataxie’.
 
vzw-attractor.blogspot.com