• Fair Trade @ work• Handen af, gemerkte fiets!• Speelstraten• Buurtfeest Schrans• Verjaardagsbarbecue

Fair Trade@ work
Vorselaar haalde enkele jaren geleden de titel van FairTrade-Gemeente. Vandaag, tijdens “Fair Trade @ work” trakteren de gemeentelijke koffieleverancier MIKOen het gemeente- en ocmwpersoneel alle bezoekers van het gemeentehuis op een (h)eerlijk tasje koffie.
 
donderdag 12 mei, gemeentehuis, tijdens de openingsuren
 
Tijdens themajaar ‘Vorselaar Solidiair’ draagt ook het gemeente- en ocmwpersoneel haar steentje bij. 29 april organiseerden ze een benefietvoetbalwedstrijd tegen de collega’s van Grobbendonk. Het eindresultaat 6-1 is minder belangrijk dan de mooie opbrengst voor Kom op tegen Kanker.
 
Alle personeelsleden konden ook inschrijven voor een rijkelijk, fair trade, Kempisch ontbijt morgenvroeg. Ze beginnen de dag op een gezonde manier, steunen Kom op tegen Kanker en kunnen u ongetwijfeld nog beter ten dienste staan.
 
In de loop van dit jaar zullen nog solidariteitsacties van het gemeente- en ocmwpersoneel volgen. 
 
Handen af, gemerkte fiets!
Vandaag, morgen en overmorgen kan u tijdens de openingsuren terecht op het containerpark voor een registratie met een toestel waarmee ook nieuwe fietsen kunnen worden gemerkt.
 
Om deze actie te promoten verloot politiezone Neteland elke drie maanden een fietsslot onder iedereen die zijn fiets liet registreren.
 
Info: www.politieneteland.be
 
Speelstraten
Wordt jouw straat een speelstraat tijdens de zomervakantie? Dien voor 1 juni een aanvraagin!
 
Info: marina.dockx@vorselaar.be, 014/50 71 05
 
Buurtfeest Schrans
Op 29 mei wordt het nieuwe buurtplein feestelijk geopend. Inschrijven voor de rijkelijke Breugheltafel van 11u tot 13u kan nog t.e.m. 20 mei. In de namiddag is tal van gratis randanimatie. Om 15u wordt het plein officieel geopend.
 
www.schransbuurt.be, veerle.sas@vorselaar.be, 014/50 74 82
 
 
Verjaardagsbarbecue
Welzijnsschakel ‘t Kiertje wordt 1 jaar. Vier mee met een lekkere
verjaardagsbarbecue! Iedereen is welkom. Eten en drank zijn aan democratische prijzen. Liefst vooraf inschrijven via tkiertje@gmail.com, 0477/58 53 63.
 
19 mei, Buurthuis, 13u30 tot 17u, Welzijnsschakel ‘t Kiertje
Alles (voor) Kids
Wil je op 25 juni meedoen met Alles (voor) Kids maar zit je niet in
Vorselaar op school? Haal dan snel je brochure op het gemeentehuis en schrijf in voor 1 juni. Kinderen van Knipoog en Windekind schrijven in via hun juf of meester.
 
jeugd@vorselaar.be, 014/50 71 25