- Dag van de Fair Trade- Handen af, gemerkte fiets!- PWA Vorselaar bestaat 15 jaar- Compostbakken tijdelijk uitverkocht- Erfgoeddag 1 mei- Vacatures bij de gemeente.

Dag van de Fair Trade
Vorselaar heeft enkele jaren geleden de titel van Fair Trade gemeente behaald. Tijdens de dag van de Fair Trade trakteert de gemeentelijke koffieleverancier MIKOalle bezoekers van het gemeentehuis op een (h)eerlijk tasje koffie.
 
donderdag 12 mei, gemeentehuis, tijdens de openingsuren
 
Handen af, gemerkte fiets!
Van 2 tot 16 mei kan u tijdens de openingsuren terecht op het containerpark voor een registratie met een toestel waarmee ook nieuwe fietsen kunnen worden gemerkt.
 
Om deze actie te promoten verloot politiezone Neteland elke drie maanden een fietsslot onder iedereen die zijn/haar fiets liet registreren.
 
Info: www.politieneteland.be
 
PWA Vorselaar bestaat 15 jaar
PWA Vorselaar viert haar 15-jarig bestaan. Het PWA is geëvolueerd en uitgebreid sinds 1996. Er bestaat een unieke en vruchtbare samenwerking tussen gemeente, OCMW en PWA in Vorselaar.
 
Er zijn nu een 50-tal PWA-krachten actief in Vorselaar, goed voor 1100 uren per maand. De taakinhoud is erg divers en gevarieerd:  toezicht in de scholen/internaat/muziekschool, verkeerstoezicht, zwerfvuil opruimen, hulp in de bib en bij vzw’s, tuinonderhoud, gezelschapsdienst, pc-begeleiding, …  
Info: pwa@vorselaar.be, 014/50 71 22
 
Compostbakken tijdelijk uitverkocht
Inwoners kunnen voordelig compostbakken en compostvaten aankopen via de gemeente.
 
De compostbakken zijn tijdelijk uitverkocht. Zodra ze terug beschikbaar zijn, geven wij een bericht in Info Vorselaar. De compostvaten zijn nog wel beschikbaar.
 
 Info: milieu@vorselaar.be, 014/50 71 29
 
Erfgoeddag 1 mei
De Erfgoedcel Kempens Karakter organiseert traditiegetrouw een activiteit met haar partnergemeenten Berlaar, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lier, Lille, Nijlen, Olen en Vorselaar.
 
Elke gemeente ging op zoek naar feiten en foto’s die een bepaald aspect van armoede in hun gemeente belichten. Ontdek hun verhalen rond armoede in de tentoonstelling ‘De arme Kempen?’.
 
 Timmermans-Opsomerhuis, Netelaan 4, 2500 Lier, 10u tot 18u.

Vacatures bij de gemeente
Vorselaar een fijne plek om te werken? Absoluut. Klein, maar met enorme ambitie!
 
Het gemeentebestuur van Vorselaar is op zoek naar begeleid(st)ers buitenschoolse kinderopvang (19/38) D-niveau, contract bepaalde duur.
 
Bekijk snel de aanwervingsvoorwaarden en functieomschrijving op de website.
Info: www.vorselaar.be, personeel@vorselaar.be, 014/507102
 
Bovendien zoekt de kinderclub jobstudenten voor de zomervakantie. Volg(de) je een opleiding in kader van werken met kinderen of een sociale opleiding? Een attest (hoofd)animator is een pluspunt. Interesse? Kom dan vóór 30 april een inschrijvingsformulier invullen op het gemeentehuis.
 
Info: an.vandecruys@vorselaar.be, 014/50 71 14