• Verkeersaanpassingen• Week van de Amateurkunsten• Fietspad langs N153• Windmolens in Vorselaar? • Sportverdiensten en sportkampioenen gezocht• Vacatures bij de groendienst

 
Verkeersaanpassingen
Vandaag rijdt de wielerwedstrijd ‘Scheldeprijs’ door onze gemeente. Er zullen enkele tijdelijke verkeersaanpassingen zijn.
 
Op 17 april zullen er verkeersaanpassingen zijn n.a.v. de doortocht van de Recreathlon.
 
Op 30 april zijn er eveneens verkeersaanpassingen. Dan wordt de kroegentocht ‘Hoppin Around Vorselaar’ georganiseerd.
 
Info: info@vorselaar.be, 014/50 11 01
Week van de Amateurkunsten
Ook dit jaar verleent de gemeente haar medewerking aan de Week van de Amateurkunsten. De Vorselaarse kunstkring Vorsarte en de Cultuurraad organiseren een tentoonstelling met werken van lokale amateurkunstenaars. De datum van dit tentoonstellingsweekend is intussen gekend.
 
U bent van harte welkom op de openingsreceptie op vrijdag 29 april om 20u, of op de tentoonstellingsmomenten: zaterdag 30 april tussen 13u en 20u of zondag 1 mei tussen 10u en 19u.
 
Info: cultuur@vorselaar.be, 014/50 71 25
 
Fietspad langs de N153
De N153 is de gewestweg van Poederlee naar Herentals. Vele fietsers willen deze verbindingsweg veilig gebruiken, zowel recreatief als voor woon-werkverkeer. De Vlaamse Overheid heeft reeds toegezegd om een nieuw fietspad aan te leggen.
 
Om niet te hoeven wachten op het initiatief van de Vlaamse Overheid om de werken aan te vatten, slaan de gemeenten Herentals, Lille en Vorselaar de handen in elkaar.
 
Via module 13 van de Mobiliteitsconvenant is het mogelijk dat wij op eigen initiatief de werken in gang zetten. Deze zullen achteraf 100% gesubsidieerd worden door de Vlaamse Overheid.
 
Niettemin vraagt het heel wat voorbereidingen om een fietspad naast een gewestweg, over verschillende gemeenten aan te leggen. De samenwerkingsovereenkomst tussen Herentals, Lille en Vorselaar is intussen getekend. In de laatste gemeenteraad werd een ontwerper aangesteld. We houden u op de hoogte.
 
> Info: info@vorselaar.be, 014/50 71 03
 
Windmolens in Vorselaar?
Zowel het gemeentebestuur als individuele inwoners worden regelmatig gecontacteerd door diverse firma’s die windmolens willen bouwen in Vorselaar.
 
Om willekeur en wildgroei tegen te gaan, om de leefbaarheid in onze gemeente te waarborgen, stelde het bestuur een visietekst ‘Windmolens’ op.
 
Deze visietekst omvat o.m. mogelijke locaties voor windmolens, en de gewenste return naar de Vorselaarse gemeenschap. Bedrijven die een aanvraag voor windmolens in Vorselaar doen, moeten een aantal voorwaarden uit deze visietekst in acht nemen.
De visietekst is binnenkort beschikbaar op onze website.
 
Op vrijdag 15 april organiseert Werkgroep Transitie Vorselaar een debatavond over windmolens in de Kempen.
 
 vrijdag 15 april, Debatavond Wind waait voor iedereen (info: 0474 96 86 61), Buurthuis, 20u, Werkgroep Transitie Vorselaar i.s.m. VormingPlus Kempen
 
Sportverdiensten en sportkampioenen gezocht
Op vrijdag 27 mei om 19u in de Schranshoeve huldigen de Vorselaarse sportraad en het gemeentebestuur de sportkampioenen en sportverdiensten van dit jaar. Daarom vragen we de sportkampioenen en de sportverdiensten aan ons bekend te maken!
 
Kent u sporters uit Vorselaar die zelf, in duo of in ploeg een podiumplaats verwierven tijdens een provinciaal, Vlaams, Belgisch, Europees of wereldkampioenschap in de periode mei 2010-mei 2011?
 
Kent u Vorselaarse sporters, sportverenigingen, bestuurders, lesgevers, vrijwilligers die een noemenswaardige prestatie geleverd hebben binnen de Vorselaarse sportwereld en hiervoor dienen erkend te worden?
 
Deze personen kunnen gehuldigd worden. U vindt een invulfiche op www.vorselaar.be. Dien deze fiche ten laatste op 30 april in.
 
> Info: sport@vorselaar.be, 014/50 71 13
 
Vacatures bij de groendienst
Vorselaar een fijne plek om te werken? Absoluut. Klein, maar met enorme ambitie!
 
De gemeente zoekt technisch beambten voor de groendienst tijdens de zomerperiode:
 
- 2 contracten voor 6 maanden, gesco
- 3 contracten voor 4 maanden, gesco
 
Interesse? Solliciteer dan voor 11 april 2011.
 
Info: personeel@vorselaar.be, 014/50 71 02