Crossparcours in Vorselaar

In samenspraak met de sportdienst, sportclubs en veldrijders uit onze gemeente, werd in het Kerkebos/De Dreef een echt crossparcours uitgestippeld.

De voorbereiding is achter de rug. De technische dienst gaat nu aan de slag om het parcours af te bakenen en op punt te stellen.

Nog even geduld, want binnenkort mag iedereen op dit parcours met heuveltjes en bochtjes, mag iedereen naar hartelust (leren) crossen.

Oudste kaart van Vorselaar

De oudste, gekende kaart van Vorselaar is vanuit Noord-Frankrijk veilig overgebracht naar onze gemeente. De handgetekende kaart dateert uit 1741. Opvallend zijn de fijne tekeningen van de kerk en het kasteel met de omliggende dreven.

U kan deze en andere kaarten van Vorselaar bekijken in de unieke tentoonstelling van Heemkundige Kring Joris Matheussen.  

Op maandag kunnen de scholen een kijkje komen nemen, maar is het grote publiek ook vanaf 10u welkom.

> zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 maart 2011, gemeentehuis, 14u tot 18u, Heemkundige Kring Joris Matheussen. 

Audace Ndikumana uit Burundi bezoekt onze gemeente

Van 24 maart tot 1 april is Audace Ndikuma te gast in Vorselaar. De landbouwingenieur uit Burundi begeleidt lokale boerenorganisaties in zijn thuisland. Hij is erg benieuwd naar het leven op het platteland in België en onze agrarische ontwikkelingen.

De werkgroep Broederlijk Delen stelde een boeiend en gevarieerd programma voor hem samen.

Op dinsdag 29 maart is er een ontmoetingsavond in het gemeentehuis. We kijken eerst samen naar een campagnefilm over boeren in Burundi. Vervolgens vertelt Audace Ndikumana over zijn thuissituatie. Er is vertaling voorzien. De avond wordt afgesloten met een receptie.

> gratis inkom, dinsdag 29 maart, 20u, gemeentehuis

 Speelterreinen gecontroleerd

Naast regelmatige controle door de eigen diensten, wordt de veiligheid van de speeltoestellen van de gemeente eens per jaar grondig doorgelicht door IOK.

Het verslag van deze jaarlijkse controle bevestigt ons dat de speeltoestellen in kinderclub De Regenboog, in basisschool De Knipoog, op sportcentrum De Dreef en het skate-terrein op sportcentrum De Dreef speelklaar zijn, mits enkele kleine, preventieve ingrepen.

De technische dienst brengt op sommige speeltoestellen nog een nieuwe verflaag aan, zodat er weer volop gespeeld kan worden in onze gemeente!

 Cursussen thuiscomposteren

IOK Afvalbeheer organiseert cursussen over thuiscomposteren. Elke cursus bestaat uit 3 lessen.

De eerste les maakt u kennis met het abc van het thuiscomposteren. De tweede les brengt u een bezoek aan Hof ter Winkelen in Londerzeel. De derde les mag u zelf aan de slag tijdens de praktijk.

Kinderclub de Regenboog zoekt jobstudenten

Het gemeentebestuur zoekt jonge mensen die tijdens de zomervakantie, vakantiewerk willen doen in onze buitenschoolse kinderopvang Kinderclub De Regenboog. 

Kinderclub De Regenboog heeft vooral jobstudenten nodig die een opleiding in het kader van het werken met kinderen en of een sociale opleiding volgen of gevolgd hebben (onderwijs, kinderzorg, opvoeder,…).  

In het bezit zijn van een attest (hoofd)animator in het jeugdwerk is een pluspunt. De studenten worden verloond op basis van de wedde niveau E trap 0.

Heb je interesse, kom dan snel een inschrijvingsformulier invullen vóór 30 april 2011 op het gemeentehuis