Nieuwe ‘Info Vorselaar’· Vorselaar solidair met Tibet· Uw taxussnoeisel wordt medicijn tegen kanker· Carnavalsoptocht kleuter- en lagere scholen· Picknick op het Heiken· Vacatures bij gemeente en OCMW

Vorselaar solidair met Tibet

Elk jaar is er op 10 maart een internationale solidariteitsactie voor Tibet. Ook Vorselaar neemt hieraan deel. Meer dan 1800 Europese steden en gemeenten hangen op 10 maart de Tibetaanse vlag: als herinnering en herdenking van het bloedig neerslaan van de Tibetaanse volksopstand in 1959. De dalai lama moest samen met 80 000 Tibetanen het land ontvluchten. Zij voeren nog steeds een geweldloze strijd voor zelfstandigheid.

Uw taxussnoeisel wordt medicijn tegen kanker

Er bestond tot voor kort onduidelijkheid of de actie ‘Vergroot de hoop’ dit jaar wel zou doorgaan. IOK heeft bevestigd dat ze i.s.m. de firma Van Hulle en Co vanaf dit jaar opnieuw, voor tenminste 3 jaar lang taxussnoeisel zullen inzamelen via het containerpark van Vorselaar. Jonge taxusscheuten bevatten een actieve stof die verwerkt kan worden tot medicijnen tegen kanker. Vanaf 15 juni tot 1 augustus zal u jong, droog, zuiver en vers taxussnoeisel kunnen afgeven op het containerpark. Samen vergroten we de hoop!

Carnavalsoptocht kleuter- en lagere scholen

Op 4 maart vieren we 2 keer carnaval in Vorselaar. In de voormiddag trekken de kleuters en schoolkinderen van Wervetuin, Windekind en Duizendpoot in stoet door onze gemeente. De kleuters en schoolkinderen van De Knipoog houden hun carnavalsoptocht in de namiddag. Moet u zich met de auto verplaatsen? Zorg dan voor een aangepaste snelheid, bedankt!

Picknick op het Heiken

Op het Heiken (site kapel) komt een nieuwe picknickzone. Het project krijgt financiële steun van Europa. Studenten van de KHK in Geel werken het concept volledig uit in 6 Kempense gemeenten. De kapel aan het Heiken werd gekozen wegens haar waarde als toeristisch knooppunt. Het is een typische en gegeerde afspreekplaats voor heel wat mensen.

Vacatures bij gemeente en OCMW

Vorselaar een fijne plek om te werken? Absoluut. Klein, maar met enorme ambitie. Het OCMW werft een coördinator aan voor het nieuwe dienstencentrum (niveau B, 38/38). Solliciteer voor 1 april 2011. Het gemeentebestuur zoekt een deskundige financiën (niveau B, 19/38) en twee begeleid(st)ers voor kinderclub De Regenboog (niveau D, 19/38). Solliciteer voor 18 maart 2011. Interesse? Solliciteer dan snel.