• Oudejaarsfeestbussen• Erfgoedcel zoekt foto’s• Warme sfeer in onze gemeente• Samenaankoop ecologische buitenmuurisolatie• Openluchttentoonstelling en ornamentenwandeling

 
Oudejaarsfeestbussen
De Lijn zet meer dan 100 BOB’s in tijdens oudejaarsnacht
Tijdens oudejaarsnacht zet vervoermaatschappij De Lijn in de provincie Antwerpen meer dan 100 chauffeurs in om feestvierders veilig naar hun bestemming te brengen. Vorig jaar maakten 112 000 feestvierders gebruik van de feestbussen en –trams in de provincie Antwerpen.
 
Gratis tickets voor inwoners van Vorselaar
Ook dit jaar voorziet de gemeente Vorslaar gratis feestbustickets voor al haar inwoners. Met dit gratis feestbusticket kan u onbeperkt met alle bussen en trams van De Lijn rijden: op oudejaarsavond vanaf 18u en op nieuwjaarsdag. Abonnees rijden gratis tijdens oudejaarsnacht op vertoon van hun Omnipas of Buzzy Pazz.
 
Haal snel uw gratis ticket in één van deze verdeelpunten: het gemeentehuis,de bibdagbladhandel Laurissa en dagbladhandel Wens.
 
Infonummer De Lijn hele oudejaarsnacht open
De dienstregelingen van oudejaarsavond en -nacht zijn terug te vinden op de website van De Lijn, www.delijn.be/oudejaar. Voor meer informatie over de feestbussen- en trams kunnen de reizigers ook terecht op het infonummer van De Lijn (070 220 200 – € 0,30 / minuut). Het infonummer is de hele oudejaarsnacht bereikbaar.
 
> Info: mobiliteit@vorselaar.be, 014 50 71 03
 
Erfgoedcel zoekt foto’s
Erfgoedcel Kempens Karakter zoekt foto’s over duivensport: halve fond, keven, constateren, lossen, vallen en soigneren. Wie niet bekend is met deze gevleugelde terminologie hoeft zich niet ongerust te maken. Op de volgende Erfgoeddag (21/4/2013) leer je er alles over. Met uw hulp wordt het vast een succes.
 
Erfgoedcel Kempens Karakter greep meteen de kans om het thema ‘Stop de Tijd’ te koppelen aan een tentoonstelling over de geschiedenis van de duivensport in onze regio.
 
Daarom heeft de erfgoedcel uw hulp nodig. Klik hier!
 
> Info: info@kempenskarakter.be, Begijnhof 27, 2200 Herentals,
014 51 97 00
 
Warme sfeer in onze gemeente
Onze gemeente baadt de komende weken weer in een gezellige eindejaarssfeer. Net als vorige jaren wordt het licht op het ganse marktplein gedoofd.
 
In plaats van de gebruikelijke  straatverlichting schitteren er 7700 lichtjes in de bomen: 1 voor elke inwoner van Vorselaar.
 
Prettige feestdagen toegewenst!
 
Samenaankoop ecologische buitenmuurisolatie
Zijn de muren van uw huis niet of slechts heel weinig geïsoleerd? Besef dan dat er heel wat warmte ontsnapt langs deze weg? Indien uw dak goed geïsoleerd is, kan een volgende stap naar een lagere energiefactuur zijn om uw muren bij te isoleren. Met de modernste technieken kan dit zeer eenvoudig zonder dat er breekwerken moeten gebeuren.
 
De gemeente organiseert een samenaankoop i.s.m. IOK. Meer info vindt uhier.
 
> Info: nele.vleugels@vorselaar.be, 014 50 71 29
 
Openluchttentoonstelling en ornamentenwandeling
Dankzij het initiatief van de Vorselaarse cultuurraad is het dorpscentrum vanaf 14 december weer gevuld met prachtige kerstornamenten. De kunstwerken werden gecreëerd door scholen, verenigingen en buurtwerkingen. Ze stellen allerlei taferelen voor die de symboliek van Kerstmis in zich dragen.
 
Ook de plaatselijke handelaars en horecazaken werken mee. Zij zorgen voor feestelijke versiering en verlichting. Zo wordt de wandeling door het centrum een unieke belevenis.
 
Haal een wandelbrochure bij de horecazaken in het centrum van Vorselaar. Naast een mooie kerstwandeling (3km) maakt u dankzij Unizo twee keer kans op geschenkbons t.w.v. € 25.
 
Op 26 december is er een speciale ornamentenwandeling. Dan krijgt u een woordje uitleg bij de ornamenten en worden er kerstliederen gezongen. Vertrek om 18u stipt aan het Buurthuis.
 
> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25