De Aldi-site - de oude vestiging van deze winkelketen in Heist-op-den-Berg - ligt tussen de Stationsstraat en de Oude Mechelbaan en wordt omringd met andere winkelpanden zoals Torfs Schoenen, Eldi, Bristol en E5 Mode.

Deze handelspanden vormen als het ware een beperkt winkelcentrum. De eigendommen naast en achter de panden zijn momenteel ook in verandering. Zo gaat het bouwmaterialenbedrijf zich op een andere locatie vestigen.

Het binnengebied tussen Oude Mechelbaan en Stationsstraat –in het centrum van de gemeente – is momenteel nog onbenut. Daarnaast stuit het invullen of verbouwen van de bestaande winkelpanden momenteel op enkele problemen. De panden zijn volgens het gewestplan namelijk gelegen in een zone voor kmo en ambachtelijke bedrijven.

Er is dan ook een herbestemming van deze zone nodig door middel van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP). De gemeente wil het gebied als centrumgebied in de Heistse kern aanpakken in nauw overleg met de huidige eigenaars.

Vooraleer de procedure van het RUP te starten, wil het bestuur de wensen en verzuchtingen van de huidige eigenaars kennen, de bestaande problemen in kaart brengen en een plan opstellen dat de toekomstige inrichting van het volledige gebied alvast in grote lijnen weergeeft.

Omdat alle partijen op een of andere manier toch aan elkaar gebonden zijn en de opmaak van een RUP voor de omzetting van kmo-zone naar woongebied hoe dan ook nodig is, werd er een samenwerking met alle betrokkenen opgezet. Op een aantal bijeenkomsten werden schetsen en voorstellen ingediend en besproken. Dit resulteerde in een ontwikkelingsplan/masterplan voor het volledige binnengebied tussen Oude Mechelbaan en Stationsstraat.

Het Heistse bestuur vindt het belangrijk dat de omwonenden op de hoogte zijn van deze eerste voorstellen en van de toekomstvisie voor het gebied. Alle buurtbewoners zijn dan ook van harte welkom op de informatievergadering op maandag 17 september om 20 uur in De Sporthal.