Alle geïnteresseerden zijn op donderdagavond 2 juni om 19 uur in 't Kristallijn (Blauwe Keidreef) welkom voor een informatieavond op initiatief van Sibelco. Het zandwinningsbedrijf geeft je meer informatie over de aangevraagde verlenging van de milieuvergunning voor bedrijfssite De Zate op de grens van Mol en Dessel.

De Zate is de centrale bedrijfssite van het zandwinningsbedrijf in onze regio. De huidige milieuvergunning Klasse 1 loopt binnenkort af. Het bedrijf vraagt nu een nieuwe, gewijzigde milieuvergunning aan. Eén van de wettelijke verplichtingen voor dergelijke aanvraag is het organiseren van een informatieavond tijdens het openbaar onderzoek.

Openbaar onderzoek

Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 18 juni. Iedereen die wenst, kan het dossier inkijken op onze milieudienst, gelijkvloers in 't Getouw, Molenhoekstraat 2.

Eventuele bezwaren en opmerkingen kunnen in deze periode worden ingediend. Schriftelijke bezwaren richt je aan het college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2 in 2400 Mol.