De provincie Antwerpen investeert in een ‘fietsostrade’: een veilige, comfortabele en snelle fietsverbinding tussen Herentals en Balen. Deze fietsroute is 31 kilometer lang en loopt langs de spoorweg van Herentals over Olen, Geel en Mol tot in Balen. Op woensdag 25 september vindt in de raadzaal in ’t Getouw om 19.30 uur een infovergadering plaats over de geplande werken in onze gemeente. Iedereen is welkom.

Fietspendelaars worden binnenkort extra verwend. Zo weinig mogelijk doorkruisen van drukke dorpskernen, stoppen voor rode lichten of overstekend verkeer,… De komende jaren legt de provincie een fietsostrade aan tussen Herentals en Balen die de dorpskernen en stations vlot met elkaar verbindt. Ongeveer negen kilometer langs de spoorweg is nu al befietsbaar, de resterende 22 kilometer volgt binnenkort. De lokale fietsroutes zorgen voor een vlotte verbinding van de fietsostrade naar bedrijvencentra, scholen, dorpskernen,…

Verschillende partners

Voor de aanleg van de fietsostrade langs spoorlijn 15 werkt de provincie nauw samen met de betrokken gemeentebesturen, Infrabel/NMBS-Holding, de Vlaamse Milieu Maatschappij, nutsbedrijven en de Fietsersbond. De provincie leidt het project en investeert. De gemeentebesturen volgen de werken mee op en zorgen achteraf voor het onderhoud.