De GAPH is de Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap. De GAPH zet zich vrijwillig in voor de belangen van personen met een handicap in Heist-op-den-Berg. De raad wil niet alleen thema's i.v.m. handicap maar ook ruimere gezondheidsthema's onder de aandacht brengen.

Ze organiseert een infoavond over twee thema's:

Persoonsvolgende financiering VAPH
De sector voor ondersteuning van personen met een handicap is helemaal hervormd sinds 2017. De overgang van het systeem van erkende plaatsen naar persoonsvolgende financiering is de grootste omwenteling sinds de invoering van het VAPH in de jaren zeventig. Wat houdt persoonsvolgende financiering precies in? Wat betekent het voor elke persoon met een handicap? En wat zijn de eerste ervaringen met de nieuwe vorm van financiering?

Huisvestingsmogelijkheden VESTAH
Vestah is de afdeling van Huize Eigen Haard vzw die gespecialiseerd is in ondersteuning van personen met een beperking aan huis. Coördinator Jan Claes stelt de initiatieven in Heist-op-den-Berg voor op het gebied van woonondersteuning van personen met een handicap.

Wanneer: di 3 oktober om 19.30 uur
Waar: Zaal Velodroom - Cultuurcentrum Zwaneberg
Inschrijven: ten laatste op dinsdag 26 september bij Tilly Van Hemelen, voorzitter GAPH, 015 24 65 69, tilly.van.hemelen@skynet.be