De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) Grobbendonk nodigt alle inwoners van onze gemeente uit op de jaarlijkse infoavond waarin de Grobbendonkenaars  vertellen over de ontwikkelingsprojecten waaraan ze hebben meegewerkt. De infoavond vindt plaats op vrijdag 30 mei 2014 om 20.00 uur in gemeenschapscentrum De Volle Vaart, Vaartkom 6, Grobbendonk.

De gemeente Grobbendonk ondersteunt, op advies van de GROS, een aantal ontwikkelingsprojecten. Grobbendonkenaars die zich inzetten voor projecten in ontwikkelingslanden kunnen elk steuntje in de rug goed gebruiken. Tijdens de infoavond van de GROS vertellen zij over hun project en ervaringen. Burgemeester Herman Cambré opent de vergadering. De avond wordt afgesloten met een receptie.

Gastspreker dit jaar is Brigitte Herremans, een Midden-Oosten kenner. Zij geeft een presentatie over Syrië. Dagelijks horen we over de hevige oorlog in Syrië. De lokale bevolking is daar in de eerste plaats het slachtoffer van. Maar wat weten we eigenlijk over de achtergronden en de machtsstrijd in het Midden-Oosten? Omdat dit geen eenvoudige materie is, zocht en vond de GROS een experte.