Maandagavond organiseert het stadsbestuur van Herentals een infoavond voor de buurtbewoners van de Engelse Wijk. De stad is bezig met de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan voor de Engelse Wijk.

De Engelse Wijk is een voormalig militair gebied dat wordt omgevormd tot woongebied.   De buurt krijgt ook op de plaats van het voormalig fitnesscentrum de eerste graad van een secundaire school.

Door de verandering van het militaire gebied in woonzone kunnen de buurtbewoners ook investeringen in eventuele verbouwingen van hun woning.

De buurtbewoners hopen dat de uitvoeringsplannen maatregelen voorzien voor de verkeersveiligheid in de buurt. De doodlopende straten moeten blijven en best is dat in de buurt zone 30 algemeen wordt ingevoerd.

Voor fietsers en voetgangers wordt het gebied ontsloten via 4 aparte paadjes.

De buurtbewoners van de Schepperstraat hopen alvast dat in het plan oplossingen voorzien zijn voor de parkeerproblematiek in hun straat. Geparkeerde vrachtwagens en een schoolbus nemen 's avonds en in het weekend te veel parkeerplaatsen in. Ook tijdens de week is er 's avonds weinig parkeermogelijkheid omdat er dan avondonderwijs is in het Scheppersinstituut. 's Morgens en 's avonds kan het parkeerprobleem opgelost worden door ter hoogte van de school een 'kiss- en ridezone' in te voeren. Die kan er komen in de plaats van de picknicktafels.

De infoavond over de uitvoeringsplannen voor de Engelse Wijk is maandagavond om 19.30u in cc 't Schaliken aan de Grote Markt in Herentals.