Begin augustus vestigde Infoland België zich in het Technologiehuis Mol. Het bedrijf, gespecialiseerd in het identificeren, uitvoeren en verankeren van verbeteringsprocessen binnen organisaties, koos voor deze nieuwe werkplek, omwille van diverse praktische redenen.

"Oorspronkelijk waren we met Infoland België gevestigd in Geel", vertelt Business Consultant Ann Willems. "Aangezien ons team in Vlaanderen slechts bestaat uit een beperkt aantal personen en we bovendien vaak op de baan zijn, werd ons kantoor ginds niet efficiënt gebruikt. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een kleinere, rustige, maar vooral professionele uitvalsbasis." Die nieuwe vestiging werd gevonden in het Technologiehuis te Mol. Een praktische keuze, zo blijkt.

Ideale uitvalsbasis

"Naast 2 locaties in Nederland hebben we met Infoland ook nood aan een eigen locatie in Vlaanderen. Ikzelf maak het meest gebruik van het kantoor, aangezien ik ook bijkomend administratiewerk moet verrichten voor mijn projecten. Bovendien woon ik in Mol, terwijl mijn collega's of dichter bij Nederland gehuisvest zijn of voor hun werkzaamheden beter in het hoofdkantoor terechtkunnen.

Een nieuwe vestiging in de Kempische regio, leek dan ook voor de hand liggend." Ook de faciliteiten die het Molse Technologiehuis te bieden heeft, spraken Infoland aan. "Dankzij het aanbod aan vergaderruimtes, kunnen we voortaan niet alleen binnenshuis meetings organiseren met de Vlaamse en Nederlandse collega's, maar bovendien kunnen we nu op kantoor klanten ontvangen, iets wat we tot nog toe niet gedaan hebben."

Continu en aantoonbaar verbeteren

Infoland, met hoofdkantoor in het Nederlandse Veldhoven, helpt klanten bij het proces om hun organisatie transparanter en rendabeler te maken. Het bedrijf ontwikkelt en levert hiervoor modulaire software en diensten op het gebied van onder meer veiligheids- en risicomanagement, auditing en procesmanagement.

De kracht van Infoland zit in de combinatie van begeleiding door professionals, slimme tools en een community van klanten.

"Infoland is gegroeid vanuit de zorgsector. Vandaag de dag richten we ons tot alle sectoren, ook tot de zakelijke markt", gaat Ann Willems verder. "Eén van onze klanten is bijvoorbeeld het biotechnologische bedrijf, Genzyme Geel.

Een markt die in Vlaanderen nog heel wat potentieel kent om onze software bij te implementeren." Infoland heeft in Nederland zo'n 85 mensen in dienst. Het Vlaamse zusterbedrijf telt een drietal werknemers.

Op de foto : Ann Willems, Business Consultant Infoland aan het Technologiehuis in Mol.