U bent hier

Infomarkt: veilig fietsen tussen Herentals en Turnhout via autoluwe fietsroute

Herentals | Lille | Neteland | Turnhout regio
22.10.2021 - 08.05u
Door: Herman Gezelle

De provincie Antwerpen, de gemeenten Lille, Kasterlee, Herentals en Turnhout organiseren drie infomarkten over de autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout.

Een fietsverbinding die op korte termijn gerealiseerd kan worden.

Bij de herziening van het fietsostradenetwerk in 2015 bleken twaalf belangrijke fietsverbindingen in het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk niet langs een spoorlijn of waterloop te lopen of was een realisatie op korte termijn niet mogelijk door ruimtelijke aspecten zoals het doorkruisen van een natuurgebied.

Eén daarvan is de fietsverbinding tussen Turnhout en Herentals. Daar loopt het tracé van de fietsostrade F102 door een natuurgebied en een militair domein. Om op korte termijn toch een veilige fietsverbinding tussen deze twee steden te realiseren, investeert de provincie Antwerpen 2 miljoen euro in een autoluwe fietsroute.

Infomarkt

Wat is nu zo'n autoluwe fietsroute? Waar loopt deze route? Vervangt die route dan de fietsostrade F102 Herentals-Turnhout? Heel wat vragen die we graag beantwoorden tijdens drie infomarkten.
De infomarkten zijn doorlopend geopend van 18 tot 20 uur. Iedereen van harte welkom wanneer het past.  Foto rr/provincie.

PRAKTISCHE INFO 

Infomarkt Herentals & Lille:
Woensdag 27 oktober tussen 18u en 20u
zaal 't Hof, Grote Markt, Herentals.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto