De projectontwikkelaar Handling Company Mol gaat in op het gemeentelijk verzoek om een infomoment te organiseren tijdens het openbaar onderzoek naar de milieuvergunning voor drie windturbines op industriezone Berkebossen. Dit moment vindt plaats op donderdag 6 augustus om 17 uur op GEO-PARK in Geel (Lammerdries 18). De initiatiefnemer laat daar de aanwezigen kennismaken met een windenergieproject dat hij eerder al realiseerde. Er wordt een bus voorzien voor de mensen die zelf niet met de auto ter plaatse geraken.

Handling Company Mol diende onlangs een milieuvergunningsaanvraag in voor de uitbating van drie windturbines op industriezone Berkebossen in Mol. Deze windturbines zijn samen goed voor een gemiddelde stroomproductie van jaarlijks 4.200 gezinnen. Het openbaar onderzoek naar deze aanvraag loopt nog tot en met 15 augustus. Het dossier kan tijdens de openingsuren worden ingekeken op de milieudienst, gelijkvloers in 't Getouw.

Infomoment 6 augustus, 17 uur

Om de buurtbewoners en alle overige geïnteresseerden te informeren over de plannen, nodigt Handling Company Mol iedereen op donderdag 6 augustus om 17 uur uit voor een infomoment op GEO-PARK in Geel (Lammerdries 18). Op deze locatie realiseerde de initiatiefnemer al een gelijkaardig project voor windenergie. Zo zien de aanwezigen - na een presentatie over het project voor Berkebossen in Mol – met eigen ogen wat een gelijkaardig project inhoudt.

De inwoners van de nabijgelegen straten in Mol en Balen ontvangen de komende dagen van de ontwikkelaar nog een uitnodiging voor dit infomoment in hun brievenbus.

Eigen auto of busvervoer?

De projectontwikkelaar verwacht dat het infomoment een uurtje duurt. Je bent welkom met eigen vervoer. Er is voldoende parking voorzien. Handling Company Mol voorziet ook een bus. Deze vertrekt om 16 uur in de Berkenbossenlaan 6. Wil je meerijden? Mail dan naar info@alnibogroep.com met vermelding van het aantal plaatsen.

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be