Woensdagavond kan je om 19u in zaal 't Hof op de Grote Markt in Herentals terecht voor een informatieavond over de komst van max. 186 asielzoekers naar jeugdverblijfcentrum De Brink.

Die zouden er in afwachting van de behandelingvan hun asielaavraag verblijven. Scouts & Gidsen Vlaanderen kreeg van Fedasil de vraag om zowel in Herentals als in Zedelgem asielzoekers onder te brengen.

Fedasil

De opvang in De Brink wordt volledig uitgewerkt door Fedasil, het federaal agentschap voor opvang van asielzoekers. Op De Brink in Herentals krijgen de asielzoekers alle basisvoorzieningen zoals voedsel, huisvesting, sanitair, sociale en medische begeleiding. Fedasil stelt een team van professionele medewerkers aan om de asielzoekers ter plaatse van dienst te zijn. Ze worden bijgestaan door een team van o.a. het Rode Kruis.

Wat gaan de asielzoekers overdag en 's avonds doen? Bestaat er kans dat ze overdag naar het centrum van Herentals afzakken? Om welke nationaliteiten gaat het? Kunnen we als Herentalsenaren iets meer doen om het hen zo aangenaam mogelijk te maken? Blijft hun verblijf beperkt tot januari?

Een antwoord op deze en andere vragen krijg je woensdagavond om 19u in zaal 't Hof aan de Grote Markt in Herentals. Op de infoavond zijn mensen van Fedasil en van Scouts & Gidsen Vlaanderen aanwezig.