Fedasil en het gemeentebestuur organiseren op maandagavond 18 januari een informatieavond over het tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers op de camping van Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. De infoavond richt zich in de eerste plaats op de buurtbewoners uit Sluis en Rauw, alsook alle overige geïnteresseerden. We starten om 19 uur in Zaal 't Getouw.

Tot uiterlijk 24 maart verblijven er op de camping van het Zilvermeer 300 vluchtelingen in stacaravans. De uitbating van dit tijdelijk opvangcentrum is in handen van het asielcentrum Fedasil Arendonk.

Op woensdagavond 13 januari organiseert het Zilvermeer een informatiemoment voor de overige campingbewoners. Op maandagavond 18 januari zijn de buurtbewoners en overige geïnteresseerden aan de beurt. Op 14 en 15 januari komen mogelijks de eerste vluchtelingen aan. Dit zal stapsgewijs gebeuren totdat de volledige capaciteit van 300 bewoners benut wordt.

Op deze informatieavond licht een vertegenwoordiger van Fedasil de dagelijkse werking van het opvangcentrum toe en krijg je de kans om vragen te stellen.

Vrijwilligers

Inmiddels ontvingen ze al verschillende mails en telefoontjes van mensen die zich willen inzetten als vrijwilliger. Het gemeentebestuur en Fedasil zijn hier uitermate verheugd over. Vrijwilligers kunnen zich blijven aanmelden via de dienst samenlevingsopbouw van het OCMW. Eens het opvangcentrum volledig operationeel is, kan de vrijwilligerswerking onder coördinatie van Fedasil opstarten.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 50, informatie@gemeentemol.be

Aanmelden vrijwilligers: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 22, samenlevingsopbouw@dsomol.be