Nimby Projects en EDF Luminus hebben een stedenbouwkundige vergunningsaanvraag ingediend bij de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar voor de oprichting van drie windturbines met een vermogen van maximaal 3 megawatt per turbine.

Deze windturbines worden geplaatst in het agrarische gebied dat gelegen is tussen de autosnelweg (E313), Hoevereveld en de Acacialaan.
 
De stad Herentals voert in opdracht van de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar een openbaar onderzoek voor deze aanvraag. Het onderzoek loopt van 5 april tot en met 4 mei 2012. Het dossier ligt in die periode ter inzage op de dienst ruimtelijke ordening van de stad Herentals (Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals). Tijdens dit openbaar onderzoek kunnen eventuele bezwaren (aangetekend of tegen ontvangstbewijs) worden ingediend bij het college van burgemeester en schepenen.
 
Op vraag van het stadsbestuur organiseren Nimby Projects en EDF Luminus op dinsdag 17 april een informatievergadering voor alle geïnteresseerden. Deze vindt plaats in de Lakenhal op de Grote Markt en start om 20 uur. Iedereen is van harte welkom.

Foto : archief