Op 23 & 24 maart staat Paleis 8 van Brussels Expo weer in het teken van hét professionele IT-evenement van België. Deze 2011-editie van Infosecurity.be en Storage Expo belooft opnieuw vele nieuwe snufjes en trends bloot te leggen.

Niet verwonderlijk, want met zo’n honderd deelnemende bedrijven kennen beide beurzen een forse groei. Ook het aanbod van het gratis inhoudelijke programma is uitgebreid. De beursvloer telt maar liefst zes zalen, waarin doorlopend seminaries en klantengetuigenissen over breed uiteenlopende onderwerpenworden gehouden.

En na een succesvolle introductie vorig jaar, ontbreekt ook het Technology Lab niet. Dit Lab biedt de mogelijkheid om zonder salespitch te zien of de geboden oplossingen ook écht werken.

Seminaries en keynote sessies Zoals ieder jaar heeft de beurs ook een sterk inhoudelijk programma klaar. Hieronder volgen enkele opvallende keynotes en sprekers. Voor wat Infosecurity betreft, komen de actualiteit en de laatste nieuwe ontwikkelingen in de sector uitgebreid aan bod.

Georges Ataya, professor aan Solvay Business School en voorzitter van het External Relations Committee van ISACA International, stelde een handig 'Business Model for Information Security' op, waarover hij meer toelichting zal geven. Bart Preneel - voorzitter van de International Association for Cryptologic Research (IACR), tracht enkele uitdagingen voor IT security te voorspellen in een wereld waarbij we alsmaar sneller met elkaar zijn verbonden.

Ook Paul Bodart - 'Executive Vice President The Bank of New York (Brussels branch)' - brengt een indrukwekkend verhaal over zijn ervaringen en de lessen uit '09/11'. En daar waar Robert Christian dieper ingaat op Security Incident & Event Management (SIEM) en compliance met ISO 27001, doet technisch directeur bij Microsoft Bruno Schröder in zijn sessie uit de doeken welke nieuwe uitdagingen en strategieën hij ziet voor 'comsumer security' en privacy.

Naast deze Keynotes zijn er nog tal van andere sprekers, waaronder NAVO-veteraan Ivo Depoorter, die een initiatiesessie over informatiebeveiliging zal geven. Jan Guldentops zorgt dan weer voor een meer ludieke noot wanneer hij zijn visie geeft op hoe sociale netwerken, dataleakage, consumerism, de cloud en wikileaks het werk van een security officer beïnvloeden.

Het seminarieprogramma van Storage Expo is samen te vatten onder de noemer 'grip on growth'. Niet alleen grip op de kosten, maar ook op de ongebreidelde groei van opslagcapaciteit. Dé trends van het moment - virtualisatie, deduplicatie en de cloud - spelen hier zeker een rol in.

Zo kan men bij Bob Plumridge, Chief Technology Officer bij EMEA, terecht om meer te leren over de 'Practicalities of Cloud Deployment'. Een meer algemene visie van de storage trends en ontwinkelingen, krijgt men van Hu Yoshida, CTO bij Hitachi Data Systems.

Exposantennieuws- en innovaties Het jaar 2010 en het begin van 2011 zijn een vruchtbare periode gebleken voor nieuwe ontwikkelingen op beveiligingsgebied: het neusje van de innovatieve zalm vindt u op Infosecurity.be.

Een kleine greep van wat men onder meer op de beursvloer aan nieuwe producten en updates kunt verwachten: Ascure lanceert een nieuwe oplossing om het risicobeheer in procesnetwerken te verbeteren. Trend Micro stelt de Worry Free Business Security 7 voor, een KMO-oplossing uitgebreid met Data Loss Prevention en Mac Client bescherming. Meer Mac-nieuws komt van Sophos: het bedrijf introduceert de gratis Mac-antivirus voor thuisgebruikers.

Bij Rittal vindt u op de stand alles over een synthese van producten, engineering tools en diensten gebundeld in één systeempakket. Benieuwd naar de next generation firewall? Data Unit toont het nieuwste snufje van Barracuda, waarbij de firewall application- & identity-bewuste bescherming van gedistribueerde netwerkomgevingen levert. Interoute lanceert tijdens Infosecurity.be: 'Unified ICT', een opwaardering van de efficiëntie, flexibiliteit en performantie van ICT, én kostenverlaging! Ten slotte is er Microsoft, die in absolute primeur Windows InTune ™ voorstelt, dat bedrijven helpt bij het beheren en beveiligen van pc's met Windows® cloud-diensten en Windows 7, zodat computers en gebruikers topprestaties kunnen leveren vanuit vrijwel elke locatie.

Ook de vernieuwing op Storage-gebied staat niet stil. CommVault lanceert op Storage-Expo bijvoorbeeld Simpana 9, het eerste informatiebeheerplatform dat zoeken, multirol workflows en bestandsbeheer voor compliancy, efficiënte eDiscovery en hogere flexibiliteit automatiseert. NetApp toont nieuwe platformfuncties, producten en technologieën waarmee bedrijven naar een flexibele en efficiënte gedeelde IT-infrastructuur (de basis voor cloud computing) kunnen overstappen. Op de stand van IBM kan men dit jaar Real-time Compressie ontdekken, dat storage-efficiëntie naar een geheel nieuw niveau brengt!